Connect with us

Politic

Gigi Becali, alaturi de deputatii Nicolae Paun si Madalin Voicu

El se alatura deputatilor romi si vrea gratierea detinutilor cu pedepse mici
Deputatul Gigi Becali vrea ca detinutii cu pedepse mici, care nu au comis infractiuni majore, sa fie gratiati sau amnistiati. El se alatura astfel deputatilor Nicolae Paun si Madalin Voicu, initiatorii acestui proiect.
?’Este necesara o astfel de lege, intrucat de mai bine de 25 de ani nu s-a dat nici un fel de gratiere sau amnistie in masa. Ma alatur proiectului de lege initiat de domnii Paun si Voicu, pe care il voi sustine sa fie votat.
Madalin Voicu:
?’Il admir pe Adrian Nastase ca om de cultura, politician. Orice partid cu scaun la cap si-ar dori un om ca el”.
Deputatul Madalin Voicu s-a declarat foarte bucuros pentru eliberarea din inchisoare a fostului premier Adrian Nastase.
?’Eliberarea lui Adrian Nastase bucura pe toata lumea. Noi cei care i-am fost alaturi, suntem incantati ca justitia n-a mai avut ce face si l-a eliberat pe Adrian Nastase” a spus Madalin Voicu.
?n contradictie cu alti colegi ai sai, deputatul a spus ca Nastase nu si-a pierdut calitatea de membru PSD si ca urmeaza sa se ia o decizie in privinta postului pe care il va ocupa in partid.
?’Nu a fost dat afara, nici nu i s-a retras calitatea de membru, nu poate sa i-o retraga nimeni. (…) Urmeaza sa decidem daca isi reia calitatea de presedinte al Consiliului National sau alta functie. ?tiu ca nu poate fi 3 ani demnitar, dar partidul e un ONG, nu e o entitate de stat”, a mai declarat deputatul Madalin Voicu. El a incheiat sustinand ca PSD n-ar fi un partid cu scaun la cap daca nu l-ar vrea inapoi.
Proiect de lege privind amnistierea unor infractiuni si gratierea unor pedepse
Initiatorii proiectului de lege sunt deputatii Nicolae Paun, presedintele Partidei Romilor si Madalin Voicu (PSD). Potrivit proiectului se amnistiaza infractiunile pentru care Codul Penal sau legile speciale prevad o pedeapsa maxima de pana la patru ani inclusiv, ori amenda. ?n ceea ce priveste gratierile, se gratiaza in intregime numai pedepsele cu inchisoare de pana la 6 ani inclusiv, precum si pedepsele cu amenda. ?nsa de gratiere vor putea beneficia si persoanele care au de executat pedepse de peste 6 ani. Astfel, pedepsele cu inchisoarea cuprinse intre 6 si 8 ani se gratiaza cu o treime, iar pedepsele cu inchisoarea cuprinse intre 8 si 10 ani se gratiaza cu o cincime.
” Fata de multe persoane care se afla in penitenciar si care, in mare parte si-au ispasit pedeapsa, trebuie sa dam dovada de putina clementa. ?n Romania este nevoie de o lege care sa ia in discutie gratierea partiala in anumite cazuri si amnistitia. Aceste proiecte de lege sunt asteptate de foarte multa lume”, a mai explicat deputatul Nicolae Paun.
” Este o initiativa politica exprimata printr-un proiect de lege care suporta modificari pe tot parcursul circuitului legislativ. Ca se adauga, ca se elimina, asta ramane la latitudinea specialistilor din comisiile juridice.
Nimeni nu o sa dea un vot in plenul Senatului fara sa aiba cunostinta de cauza. Daca distinsii nostri colegi considera ca proiectul in sine are importanta, atunci pot adauga sau pot scoate alte infractiuni, de exemplu coruptia. Nimic nu este lasat definitiv si irevocabil. Nu este o hotarare de instanta.
Este un demers politic” a mai declarat Presedintele Partidei Romilor, deputatul Nicolae Paun.
Lucian Ionescu
Dragoicea Iulian

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință