Social

Galaţi: 130 de copii nevoiaşi din judeţ au primit ghiozdane şi rechizite, la iniţiativa Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Un număr de 130 de copii nevoiaşi din judeţul Galaţi au primit ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar, în cadrul unei campanii iniţiate de Arhiepiscopia Dunării de Jos, informează, vineri, biroul de presă al eparhiei.

Potrivit sursei citate, la iniţiativa Arhiepiscopiei Dunării de Jos, urmând o mai veche tradiţie din această eparhie, la începutul noului an şcolar 2020 – 2021 este organizată o activitate social-filantropică îndreptată spre copiii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse din parohiile eparhiei. Acest program social-filantropic se desfăşoară de la începutul acestei luni prin cele opt protopopiate şi parohiile din cuprinsul eparhiei.

Astfel de activităţi filantropice s-au desfăşurat în localităţile Cârlomăneşti, Cotoroaia şi Cerţeşti din judeţul Galaţi, unde, prin implicarea Protopopiatului Tecuci, 130 de elevi au primit din partea bisericii ghiozdane şi rechizite pentru noul an şcolar.

Protoiereul de Tecuci împreună cu preoţi din cadrul acestui protopopiat s-au deplasat la şcolile gimnaziale din cele trei localităţi gălăţene, unde au oferit elevilor ghiozdanele echipate cu cele necesare pentru cursuri.

Darurile pregătite special pentru copii au fost oferite de preoţi în incinta şcolilor cu respectarea normelor în vigore privind protecţia împotriva noului coronavirus.

Cele trei localităţi în care s-au desfăşurat acţiunile social-filantropice sunt situate în nordul judeţului Galaţi, cu populaţie redusă, îmbătrânită şi în unele zone cu familii de etnie romă.

„Acest ajutor acordat de biserică în fiecare an la Dunărea de Jos este de un real folos semenilor noştri cu situaţie materială precară, întrucât ei reuşesc astfel să se încadreze în normalul vieţii având cele necesare pentru un nou şi bun început de an şcolar. Campania de sprijinirea a familiilor cu mulţi copii şi a elevilor nevoiaşi organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos continuă în perioada următoare în parohiile Eparhiei Dunării de Jos”, informează biroul de presă al eparhiei.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version