Connect with us

Eveniment

Gabriela Firea către femeile rome: Sunteți o sursă de putere și inspirație pentru întreaga comunitate

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a transmis femeilor rome un mesaj de încurajare și de creștere a stimei de sine: “În calitate de femei rome sunteți o sursă de putere și inspirație pentru întreaga comunitate. Vă încurajez să continuați să vă implicați activ în viața politică a țării. Participarea voastră în procesele decizionale este crucială pentru a vă asigura că vocea voastră este auzită și luată în considerare. Guvernul României promovează diversitatea și incluziunea și vă încurajează să vă exprimați opiniile și să fiți reprezentate în instituțiile publice”.

Mesajul doamnei ministru a fost transmis cu ocazia organizării unei întâlniri a femeilor rome de la nivel central și local, în cadrul conferinței „Femeia – Factor al schimbării”, care a fost organizată de către Organizația de Femei a Asociației Partida Romilor Pro-Europa, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor.


“Sunt onorată să reprezint Organizația de Femei a Asociației Partida Romilor Pro-Europa, unde contribui și activez promovând echitatea și încercând să soluționez problemele la nivelul feminismului comunităților”, a declarat Irina Daniela Măgureanu, președinta interimară a Organizației de femei a APRPE.


În cadrul conferinței s-au dezbătut principalele probleme ale minorității rome la nivelul feminismului din comunități: căsătoriile timpurii, abandonul școlar, rolul femeii rome în comunitate. Au fost prezente peste 60 de personalități feminine care activează și protejează drepturile, libertățile și obligațiile romilor.

Invitat de onoare a fost Nicolae Păun, președintele Asociației Partida Romilor Pro-Europa. „În anul 2006, am reușit să așez minoritatea romă în rândul celorlalte minorități. Până la vremea aceea, celelalte minorități din cele 18 au beneficiat de un cadru necesar pentru a fi respectate de către Instituțiile Statului și, mai mult decât atât, beneficiau de o astfel de zi având ca și fundament Ziua Națională a statului din care proveneau. Datorită legii promovată de mine acum 17 ani, romii au o zi internațională pe care o pot serba anual”, a precizat Nicolae Păun.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință