Programe

Gabriel Petrea, viceprimarul Sectorului 6 sustine proiectele sociale si educationale

In data de 10 martie 2014, George Soros – presedintele Fundatiei pentru o Societate Deschisa (Open Society Foundation), Zeljko Jovanovic – directorul Biroului pentru Initiative ale Romilor (Roma Initiative Office), Androulla Vassiliou – Comisar European pentru Educatie, Cultura, Multilingvism, Sport, Media si Tineret, Angela Filote – Sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania si Gabriel Petrea -viceprimarul Sectorului 6, au facut o vizita la Asociatia Romano ButiQ cu sediul in cartierul Giulesti-Sarbi, spatiul in care se lucreaza la infiintarea primul Muzeu al Culturii Romilor din Romania in Sectorul 6.

„Primaria Sectorului 6 se preocupa permanent de problemele persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile. Fie ca este vorba de romi sau romani, persoane cu dizabilitati sau cu o stare financiara precara, toti trebuie sa beneficieze de o atentie sporita. Eu cred ca doar impreuna, autoritati locale si centrale, Comisia Europeana, ONG-uri, putem realiza un deziderat de mult dorit – egalitatea de sanse in primul rand la educatie, la o viata sociala normala, la servicii de sanatate. Eu, in calitate de viceprimar, va declar ca sunt un puternic sustinator al tuturor proiectelor sociale si educationale ce ii au ca grup-tinta pe tinerii apartinand grupurilor vulnerabile”, a declarat Gabriel Petrea, viceprimarul Sectorului 6.

„Un muzeu al romilor este absolut necesar in conditiile in care cunoastem atat de putine lucruri despre etnia romilor. Avem nevoie de institutii care sa comunice profesionist si obiectiv despre aceasta minoritate”, a declarat Androulla Vassiliou, Comisar European.

La randul sau, George Soros a declarat: „Noi sustinem promovarea culturii romilor si, mai ales, cultura despre romi la nivel european. In acest moment am initiat, impreuna cu Consiliul Europei, un proces de constituire a unui Institut European pentru Romi”.

Ciprian Necula, gazda intalnirii, a mentionat faptul ca „in Romania avem toate resursele necesare pentru leadershipul Institutului European pentru Romi. Avem un muzeu in constructie, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) va lansa un program masteral pentru studii rome si etnicitate, avem un teatru privat al romilor, avem un centru de cercetare, organizatii neguvernamentale profesioniste, speram sa doreasca si Guvernul Romaniei acest Institut in tara noastra”.

Muzeul Culturii Romilor este o initiativa privata, sustinuta de Asociatia Romano ButiQ in parteneriat cu o serie de institutii publice si private, precum Agentia Nationala pentru Romi, Agentia Impreuna, Primaria Sectorului 6, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA).

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version