Connect with us

Educatie

Fundaţia Roma Education Fund (REF) Romania: Lansarea Ghidului parental în cadrul evenimentului „Ţară, ţară… vrem copii educaţi!”

Fundaţia Roma Education Fund (REF) Romania a lansat Ghidul parental, material realizat de expertul în educaţie Vasile Braşovanu. Evenimentul a avut loc pe 2 octombrie la Şcoala Gimnazială Dobreni, jud. Giurgiu, în cadrul unei activităţi speciale care a marcat închiderea campaniei de informare şi de conştientizare în domeniul educaţiei „Ţară, ţară… vrem copii educaţi!”.

Acţiunea a reunit părinţi, cadre didactice şi parteneri din proiectul „Împreună pentru o viaţă mai bună”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. (cod MySmis 2014 – 113400).

„În scrierea acestui ghid am pornit de la credinţa că, dacă ne dorim să avem copii liberi şi inteligenţi din punct de vedere emoţional, avem nevoie să-i creştem în primul rând pe părinţi. Paşii ne vor purta către lumea emoţională a copiilor, de la naştere până la maturitate, când mulţi dintre ei încep să-şi caute rostul în lume. Ghidul îi poate ajuta pe părinţi să se cunoască mai bine pe ei, pentru a se apropia de copilul sau de copiii lor, să-şi înţeleagă mai îndeaproape rolul de mamă sau de tată, să se asigure că fac deja bine multe lucruri în relaţia cu copilul sau cu copiii, să aibă speranţa că „meseria” de părinte e cea mai nobilă din întreaga lume” – Vasile Braşovanu, expertul educaţional care a elaborat Ghidul parental.

La evenimentul comunitar au fost prezenţi Simona Dobre, managerul de proiect din partea partenerului principal, Asociaţia Europeană pentru o Viaţă mai Bună, Andra Rujan, directoarea Şcolii Gimnaziale Vărăşti, Andreea Nedelcu, coordonator al proiectului din partea REF Romania, Vasile Braşovanu expert educaţional ce a elaborat ghidul din partea REF Romania, Maria Luiza Medeleanu, coodonator programe educaţionale la REF Romania şi Adrian Tabă, expertul campaniei educaţionale din partea fundaţiei REF Romania.

„În perioada 2018-2020, peste 800 de persoane au fost informate pe teme educaţionale. Am organizat 10 sesiuni de campanii de informare şi 4 ateliere de tip laborator educaţional pe teme educaţionale. În jur de 80 de copii, de vârste diferite, au beneficiat de programe educaţionale dar şi de sprijin material. Acesta este ultimul an de proiect, perioadă în care vom avea programe educaţionale doar pentru preşcolari şi ante-preşcolari” – Andreea Nedelcu, coordonatorul proiectului din partea REF Romania

Fundaţia Roma Education Fund (REF) Romania este, începând din 5 martie 2018, unul dintre cei şapte parteneri din proiectul „Împreună pentru o viaţă mai bună”, implementat de „Asociaţia Europeană pentru o Viaţă mai Bună”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. (cod MySmis 2014 – 113400). Fundaţia se ocupă de implementarea componentei educaţionale în comunităţile Vărăşti, Dobreni şi Obedeni, prin dezvoltarea metodologiilor pentru programele educaţionale şi prin implementarea măsurilor educaţionale pentru ante-preşcolari, preşcolari, elevi de clasa a IV-a şi de clasa a VIII-a, precum şi pentru părinţii acestora. Specialiştii noştri organizează sesiuni de instruire în programe de prevenire şi de remediere a abandonului şcolar, folosind tehnici inovative, şi aplică programe actualizate de formare a cadrelor didactice.

Conţinutul acestui material nu reprezintă, în mod obligatoriu, poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro. Pentru informaţii suplimentare, vă stă la dispoziţie persoana de contact desemnată: Andreea Nedelcu, Coordonator de proiect, 021 2000 600, andreea.nedelcu@romaeducationfund.ro

Fundaţia Roma Education Fund (REF) Romania – Înfiinţată în 2009, Fundaţia Roma Education Fund (REF) Romania este o organizaţie non-guvernamentală, a cărei misiune este de a reduce decalajele educaţionale dintre populaţia romă şi ne-romă şi de a acţiona ca un catalizator pentru accesul egal la o educaţie de calitate pentru toţi copiii romi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință