Connect with us

Sanatate

Fundaţia Renaşterea: Analize medicale gratuite femeilor din localităţile Bucecea şi Jilava

Fundaţia Renaşterea oferă analize medicale gratuite, în cadrul Caravanei „Oferă Putere”, femeilor din localităţile Bucecea şi Jilava până la 17 decembrie, informează un comunicat al organizaţiei.

Potrivit sursei citate, timp de o lună, în perioada 16 noiembrie – 17 decembrie sunt disponibile 400 de teste Papanicolau pentru femeile din comuna Bucecea, judeţul Botoşani, prin intermediul Unităţii Mobile de Diagnostic Renaşterea, şi 200 de mamografii femeilor cu domiciliul în Jilava, la Centrul Medical al Afecţiunilor Mamare Renaşterea din Bucureşti.

Pe toată durata desfăşurării caravanei, sunt luate toate măsurile necesare pentru asigurarea condiţiilor de distanţare socială şi siguranţă sanitară. Persoanele din localitatea Bucecea şi localităţi învecinate care îşi doresc să beneficieze de teste Papanicolau gratuite se pot programa la numărul de telefon 0756.713.652.

Femeile din comuna Jilava pot efectua mamografii gratuite la Centrul Medical al Afecţiunilor Mamare – Renaşterea din Calea Şerban Vodă 211, Bucureşti, iar numărul de telefon pentru programări este 0741.247.470.

Prima oprire a caravanei a fost în Popeşti-Leordeni, unde, în perioada 12 octombrie – 6 noiembrie 2020, 320 de femei au beneficiat gratuit de investigaţii de sân şi col uterin, efectuându-se 302 de teste Babeş-Papanicolau şi 190 de mamografii, arată reprezentanţii organizaţiei.

„În prezent, rata de supravieţuire a femeilor afectate de cancer în ţara noastră este cu 20% mai mică decât a femeilor din Belgia (64% vs. 84%). Prin implementarea unor campanii precum aceasta, încercăm să educăm şi să informăm femeile despre importanţa controlului medical anual şi să contribuim, pe cât posibil, la reducerea acestor discrepanţe” a declarat preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană, citată în comunicat.

Caravana „Oferă Putere” vine ca o continuare a campaniei „Oferă Putere”. Demarată în 2016 de Pantene şi Mega Image, alături de Fundaţia Renaşterea, iniţiativa îşi propune să redea cât mai multor femei din România încrederea de care au nevoie în lupta împotriva cancerului. Pe toată durata campaniei, 560 de peruci din păr natural au fost donate celor care se luptă cu această boală. Peste 15.000 de codiţe din păr natural au fost donate de către persoanele care au decis să se alăture cauzei, zeci de mii de oameni au sprijinit campania prin achiziţionarea produselor Pantene.

Fundaţia Renaşterea este o organizaţie neguvernamentală, înfiinţată în anul 2001, care a primit statut de Organizaţie de Utilitate Publică în anul 2007. Misiunea Fundaţiei Renaşterea este aceea de a promova importanţa prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de sân şi de col uterin, de a oferi investigaţii medicale gratuite şi suport pacienţilor oncologici. Fundaţia Renaşterea, prin Unitatea Mobilă de Diagnostic, a oferit 10.510 mamografii, 18.010 teste Papanicolau gratuite pentru 22.220 de femei din 58 de localităţi.

Studiul făcut pe un eşantion de 4.410 persoane dintre cele peste 22.000 testate a arătat că peste 67,5% dintre femeile testate prezintă infecţii ginecologice sau afecţiuni mai grave – în mediul rural: 65,4%; în mediul urban: 70,1% (41% – 15-19 ani, peste 71% – 20-50 ani şi peste 60% – 50 ani+).

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință