Connect with us

La zi

Franţa: Trupa de circ a unei familii de romi acuză Franţa de rasism, după ce nu a găsit spaţii pentru un turneu

Trupa de circ a familiei de romi, “Romanes” nu va efectua anul acesta un turneu în toată Franţa, ca de obicei, deoarece nu a găsit spaţii pentru cortul de 300 de persoane în care îşi ţine spectacolele, relatează AFP.

„Suntem ţinta rasismului înverşunat din Franţa. Nu ne mai vor, din cauza identităţii noastre culturale. Oraşele ne închid porţile. Facem cereri, dar este prima oară când nu am primit răspunsuri”, a declarat marţi agenţiei Delia Romanes, lidera familiei. „Nu ne putem monta cortul nici la Rennes, nici la Lille, nici la Strasbourg, nici la Nancy (…) Oraşele primesc circuri cu animale. Pe noi de ce nu?” adaugă ea.

Circul prezintă spectacole poetice prin care apără cultura romilor şi nu are animale. Trupa familiei Romanes şi-a încheiat la Paris spectacolul „Trapezistul îngerilor!” şi va rămâne în capitala Franţei, unde îl va primi pe 14 iulie pe dansatorul de flamenco Amador Rojas, gitan din Sevilla, alături de Karime Amaya, nepoata marii dansatoare rome Carmen Amaya.

„Spectacolul nostru este singura noastră armă cu care ne apărăm cultura”, arată Delia Romanes, exprimându-şi totodată speranţa că oraşele franceze vor reveni asupra refuzurilor.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință