Connect with us

La zi

Fondul Român pentru Dezvoltare Socială: Seminar de identificare de parteneri pentru proiecte de dezvoltare locală

Fondul Român pentru Dezvoltare Socială, în calitate de Operator al Programului „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei şi creşterea incluziunii romilor” (Dezvoltare locală), finanţat prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021, intenţionează să organizeze în data de 19 septembrie 2019, la Bucureşti, un seminar destinat identificării de parteneri pentru proiecte de dezvoltare locală derulate în parteneriat de entităţi din România şi Norvegia.

Evenimentul este organizat în contextul în care FRDS intenţionează să lanseze, în septembrie 2019, apelul pentru propuneri de proiecte „Dezvoltare locală”, finanţat prin Granturile Norvegiene 2014-2021. Apelul are o alocare financiară totală de 10.090.640 euro şi îşi propune să îmbunătăţească calitatea şi accesul la servicii sociale (educaţie, sănătate, angajare etc.) pentru grupurile defavorizate.

Seminarul îşi propune să faciliteze dezvoltarea relaţiilor bilaterale între entităţile din România şi Norvegia, cu scopul imediat de a stabili parteneriate pentru dezvoltarea şi implementarea în comun a proiectelor eligibile în cadrul apelului de propuneri „Dezvoltare locală”.

Persoanele interesate de participarea la seminar sunt rugate să completeze formularul de înregistrare până la 9 septembrie 2019. Formularul este disponibil la următorul link: https://forms.gle/p2HmMHbt2DvvDzGAA.

Vă rugăm să reţineţi că, dacă există mai multe solicitări de participare decât numărul de locuri disponibile (65 de locuri), participanţii vor fi selectaţi în funcţie de motivaţia invocată în formularul de cerere. Doar participanţii selectaţi vor primi o invitaţie oficială care va conţine informaţii detaliate despre eveniment.

Pentru participanţii din România, FRDS va asigura cazare şi prânz (în ziua evenimentului) şi va rambursa costurile de transport. Cazarea va fi asigurată doar pentru o noapte şi numai pentru participanţii care sosesc de la distanţe mai mari de 200 km (dus-întors). Cazarea (mic-dejun inclus) va fi oferită în hotelul unde va avea loc seminarul, pe baza opţiunii exprimate de participanţii la formularul de înregistrare.

Pentru participanţii din Norvegia, FRDS va acoperi costurile de participare (transport, cazare, mese), oferindu-le sume forfetare, în bază şi în suma prevăzută în Ordinul Ministrului Fondurilor Europene nr. 348/2018, în funcţie de numărul de nopţi de cazare necesare (maxim două nopţi de cazare / eveniment). La cerere (exprimată de participanţi în formularul de înregistrare), FRDS va rezerva cazare şi prânz (în ziua evenimentului) pentru participanţii norvegieni la hotelul unde va avea loc evenimentul. Aceştia vor acoperi aceste costuri personal, la plecare, la recepţia hotelului. Sumele forfetare vor fi transferate în conturile bancare ale participanţilor din Norvegia după finalizarea evenimentului. Valoarea sumelor forfetare va fi calculată în funcţie de durata şederii (cel mult două zile / nopţi de cazare pe participant). Conform prevederilor Ordinului ministrului fondurilor europene nr. 348/2018, suma forfetară acordată participanţilor din Norvegia la evenimentele din România este de 160 euro pe zi (în măsura în care acea zi implică cazare), plus 800 euro pentru transport.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință