Connect with us

Educatie

Flash Mob în cadrul proiectului „Şcoala pentru toţi copiii!”- II

În cadrul acţiunii elevii participanţi au realizat filme scurte cu tematica: „O zi la şcoală/clasă segregată”

Peste 2.400 de elevi din 11 judeţe au participat la acţiunea de Flash Mob din cadrul proiectului Şcoala pentru toţi copiii!”-II , dintre care 500 de elevi din cadrul a 5 unităţi de învăţământ sucevene.

„Şcoala pentru toţi copiii!”-II este un proiect derulat de Centrul de Advocacy şi Drepturile Omului – CADO în parteneriat cu Asociaţia Consultanţilor în Dezvoltare Comunitară – ACDC, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătăţirea practicilor instituţionale în aplicarea legislaţiei de prevenire şi combatere a segregării şi discriminării rasiale datorită acţiunilor de watchdog, monitorizare şi advocacy a ONG-urilor capacitate pentru a identifica şi raporta discriminarea elevilor romi în educaţie sub forma segregării.

Proiectul include o componentă pentru creşterea gradului de conştientizare a actorilor decizionali în asigurarea educaţiei incluzive, a părinţilor şi victimelor segregării, precum şi a publicului larg privind impactul segregării la nivel personal, educaţional şi asupra societăţii şi importanţa dreptului egal la educaţie de calitate, care vizează următoarele judeţe: Botoşani, Braşov, Constanţa, Cluj, Iaşi, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Prahova şi Suceava şi municipiul Bucureşti.

În acest sens Asociaţia Consultanţilor în Dezvoltare Comunitară – ACDC a lansat în luna Noiembrie 2021 campania de informare şi conştientizare „Şi la Şcoală Suntem Toţi la Fel!” din cadrul proiectului, care include organizarea unor sesiuni de informare cu cadrele didactice din cele 11 judeţe organizarea de sesiuni pentru informarea părinţilor şi a membrilor comunităţilor unde au fost identificate cazuri de segregare.

Totodată, în cadrul campaniei, ziua de 04.04.2022 a fost dedicată organizării de flash mob-uri cu participarea a peste 2.400 de elevi din şcolile identificate ca fiind segregate. Fiecare şcoală şi-a regizat propriul film de prezentare, fondul muzical fiind selectat funcţie de dorinţa elevilor-participanţi, inclusiv locaţia fiind aleasă de cadrele didactice-coordonatori de eveniment de comun acord cu elevii. Pentru realizarea conceptului grafic au fost folosite 200 de afişe, 2.000 de flyere şi 2.400 de şepci. Campania va culmina cu realizarea unui film de scurt metraj privind segregarea şcolară prin includerea unor testimoniale ale elevilor din şcolile segregate. Materialele video realizate de cele 33 de unităţi de învăţământ din cele 11 judeţe pot fi vizionate, votate şi distribuite de pe pagina de facebook a campaniei: https://www.facebook.com/haicunoiscoalapentrutoticopiii şi vor participa la o competiţie pentru cea mai apreciată şi creativă activitate. În funcţie de interacţiunile, aprecierile şi distribuirile publicului larg, vor fi desemnaţi câştigătorii acestei activităţi în data de 05 Mai 2022.

La nivelul judeţului Suceava, peste 500 de elevi din cele 5 unităţi de învăţământ partenere în cadrul proiectului „Şcoala pentru toţi copiii!”-II,şi anume: Şcoala Gimnazială „Nicolae Stoleru” Baia, Şcoala Gimnazială nr. 2. Marginea, Şcoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Şcheia, Şcoala Gimnazială Dorneşti şi Şcoala Gimnazială nr. 1. Vatra Dornei, au participat la acţiunea Flash mob, organizată în data de 04 aprilie 2022.

În cadrul acţiunii elevii participanţi au realizat filme scurte cu tematica: „O zi la şcoală/clasă segregată”, dar s-au folosit şi de sloganurile campaniei: „Fără Discriminare în Şcoală!”, „Şi la Şcoală Suntem Toţi la Fel!”.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință