Connect with us

Cultura

Festivalul multicultural de arte performative Caleido #4, amânat pentru primăvara viitoare

Festivalul multicultural de arte performative Caleido, ajuns la ediţia a IV-a, programat să desfăşoare online, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, se amână pentru primăvara anului 2021, informează un comunicat de presă al organizatorilor.

„Preocuparea constantă a organizatorilor pentru siguranţa şi sănătatea participanţilor motivează decizia dificilă de a reprograma întreg calendarul artistic al evenimentului. În contextul creşterii incidenţei cazurilor de coronavirus, înregistrările unora dintre spectacolele programate nu mai pot avea loc”, se arată în comunicat.

„Am adaptat programul festivalului pentru o ediţie online, însă, ne vedem nevoiţi să renunţăm, pentru moment, şi la acest plan. Siguranţa artiştilor şi a echipelor tehnice este cel mai important lucru pentru noi, în acest moment. Sperăm ca în anul ce vine să vorbim atât despre Caleido şi temele pe care le vizează – diversitate culturală şi etnică, dialog şi dezbatere constructivă, cât şi despre soluţii reale şi eficiente care pot ajuta la redresarea sectorului cultural independent, în special a spaţiilor care găzduiesc aceste activităţi şi a tuturor celor implicaţi în organizarea spectacolelor”, a afirmat Ion Borşan, directorul executiv al Fundaţiei Amfiteatru, organizator al Festivalului Caleido.

La cea de-a patra ediţie, Caleido programase să prezinte 20 producţii independente de teatru, dans şi performance.

Fundaţia Amfiteatru face parte din proiectul DIALOG (Diversity in Arts. Learning Opportunities and Growth), finanţat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință