Connect with us

La zi

Festivalul Internațional de Teatru Rom Kathe Akana! x Giuvlipen, găzduit la București, între 2 Septembrie – 25 octombrie

Festivalul Internațional de Teatru Rom Kathe Akana! x Giuvlipen “We Share Herstory” va avea loc la București, în perioada 2 septembrie – 25 octombrie 2023. Spectacolele se vor desfășura la Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Dramaturgilor Români și ARTHUB Bucharest. Evenimentul reunește participanți din Italia, Suedia, Ungaria, Austria și România.

Noutatea celei de-a treia ediții a acestui festival este alăturarea Companiei de Teatru Rom Giuvlipen echipei organizatorice, “We Share Herstory” fiind tema propusă de artistele rome feministe Mihaela Drăgan și Zita Moldovan.

Astfel, cele două organizații, Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane și Asociația Actorilor Romi, dau un exemplu de bune practici asociative în domeniul managementului cultural din România, construind un portofoliu comun.


“Festivalul este o platformă pentru artiștii romi, pentru a-și împărtăși poveștile și experiențele și pentru a combate stereotipurile și concepțiile greșite despre comunitățile de romi. Spectacolele vor explora o gamă largă de teme, inclusiv discriminarea, reprezentarea, împuternicirea și reziliența. Scopul nostru este de a sărbători diversitatea vocilor artiștilor romi. Artiștii care vor urca pe scena festivalului provin dintr-o varietate de medii și experiențe, iar munca lor reflectă bogăția și complexitatea culturii romilor. Festivalul este o oportunitate de a afla atât despre provocările, cât și despre victoriile comunităților de romi”, a declarat Zita Moldovan.


Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru Rom Kathe Akana x Giuvlipen evidențiază rolul integral al femeilor în teatru, sărbătorindu-le măiestria creativă și amplificându-le poveștile pentru a inspira un mediu artistic mai incluziv și mai dinamic.
KATHE, AKANA! x Giuvlipen este o platformă culturală de prezentare, reprezentare, întâlnire şi dialog care promovează diversitatea culturală, non-discriminarea, accesul la cultură şi educaţia culturală în direcţia combaterii stereotipurilor negative despre romi.


Organizatorii mulțumesc pentru sprijin Ambasadei Suediei, Institutului Cultural Maghiar, Institutului Cultural Italian, Centrului Național pentru Cultura Romilor – Romano Kher, Teatrului Dramaturgilor Români, Teatrului Evreiesc de Stat și Comisiei Europene.
Intrarea la spectacole este liberă, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile. Informaţii pe www.katheakana.ro , Facebook http://fb.me/katheakana , www.giuvlipen.com și http://fb.me/giuvlipen.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință