Connect with us

La zi

Festivalul Internaţional de Film de Comedie „Film 4 Fun”, în weekend, la Cinemateca Eforie şi ArCuB

Festivalul Internaţional de Film de Comedie „Film 4 Fun” va avea loc, de vineri până duminică, la Cinema Eforie şi ArCuB, informează organizatorii într-un comunicat.

La Gala de deschidere a celei de-a XV-a ediţii a „Film 4 Fun”, care va avea loc la Cinemateca Eforie, de la ora 19,00, va fi prezentat show-ul de stand-up comedy al lui Alexandru Arnăutu Vraciu, intitulat „Film & fun cu Vraciu”. Comediantul le va aminti spectatorilor de filmele occidentale văzute pe casete VHS dublate de Irina Margareta Nistor, de capodopere semnate de Martin Scorsese, Brian De Palma şi Michael Mann, avându-i în rolurile principale pe Robert De Niro şi Al Pacino, dar şi de producţiile de acţiune cu arte marţiale ale lui Jean Claude Van Damme sau de „monştrii sacri” ai filmului românesc, precum Gheorghe Dinică.

Gala de deschidere va continua cu proiecţia, în premieră românească, a comediei de acţiune „Bodyguardul: Misiune în junglă” , film regizat de Pierre Morel cu John Cena, Alison Brie, Juan Pablo Raba, Alice Eve şi Christian Slater.

La fel ca la ediţiile anterioare, desfăşurate la Sinaia, festivalul iniţiat şi condus de cineasta Laura Georgescu Baron va acorda Trofeul Film 4 Fun. Dacă la ediţiile anterioare distincţia a fost acordată unor actori români a căror carieră remarcabilă include numeroase roluri comice memorabile, de această dată trofeul Film 4 Fun îi este acordat, în premieră, unui regizor. Este vorba de Nae Caranfil, cineastul care şi-a făcut o carte de vizită din comedia inteligentă şi spumoasă, care reconciliază comercialul cu artisticul.

Din filmografia lui Nae Caranfil, publicul Film 4 Fun va putea vedea la Cinemateca Eforie, în ultima seară a festivalului, un titlu ales chiar de regizor – „Closer to the Moon”, o coproducţie România-SUA-Italia-Polonia-Franţa din 2014, avându-i în distribuţie pe Vera Farmiga, Mark Strong, Harry Lloyd, Anton Lesser şi Monica Bîrlădeanu.

La gala de închidere de duminică pe scena Cinematecii Eforie va fi acordat, pe lângă Trofeul Film 4 Fun, şi un Premiu de excelenţă al festivalului.

Acesta va fi înmânat legendarei creatoare de costume Doina Levinza, colaboratoare la trei filme ale lui Nae Caranfil, printre care şi „Closer to the Moon”.

Pe tot parcursul ediţiei a XV-a Film 4 Fun, Sala ARCUB găzduieşte expoziţia de pictură „Penumbre”, a artistului şi cineastului Tudor Parhon, cu studii de regie la Amsterdam. Anul trecut, pictorul s-a bucurat de succes cu o expoziţie deschisă la Biblioteca Naţională din Bucureşti.

Expoziţia lui Tudor Parhon de la ARCUB va fi vernisată sâmbătă, de la ora 13,00.

Tot sâmbătă, de la ora 11,00, la ARCUB, va avea loc masterclassul „Film vs Publicitate”, susţinut de regizorul Vali Hotea şi actorul Radu Gabriel.

Biletele pot fi achiziţionate online pe site-ul https://eventbook.ro/hall/cinema-eforie sau fizic, la casa de bilete a cinematografului.

Festivalul Internaţional de Film de Comedie „Film 4 Fun” este organizat de Fundaţia Cine Remember, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al DACIN SARA, al Uniunii Cineaştilor din România şi al ARCUB.

 

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință