Connect with us

La zi

Festivalul copiilor, în trei locaţii din Oradea, cu sute de atracţii pentru cei mici şi mari

Cel mai colorat şi distractiv festival pentru copii de 1 iunie, din judeţul Bihor, va avea loc în acest an în trei locaţii din Oradea, anume în Cetatea Oradea, Orăşelul copiilor şi Parcul Barcăului, fiecare loc având un specific unic şi o gamă variată de activităţi.

Potrivit comunicatului remis de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR – Visit Oradea), evenimentele vor avea loc simultan şi vor oferi distracţie şi bucurie pe parcursul întregii zile, începând de la ora 10:00 şi până seara la ora 22:00.

În cetate, distracţia începe de dimineaţă cu parada mascotelor, picturi pe faţă şi cu o sesiune de dans modern, pe parcursul zilei urmând jocuri creative, ateliere de origami, olărit, pielărit sau tâmplărie.

Pe scena amenajată în curtea palatului princiar vor urca tinere talente orădene premiate şi recunoscute naţional. Spectacolul majoretelor de la Liceul Don Orione distins cu premiul I la concursul naţional „Bucharest Dance Awards 12” va putea fi admirat de la ora 17.40, iar Darius Mabda, marele câştigător al ediţiei 2022 a concursului „Românii au Talent” va urca pe scenă alături de Ana Maria Mărgean începând cu ora 18.

Pentru adulţi se va organiza o serie de activităţi educative şi cursuri de parenting, cu informaţii valoroase despre dezvoltarea, creşterea copiilor şi securitate cibernetică. Pentru tineri, cursuri interactive de siguranţă rutieră şi prevenţie antidrog, cursul oferit de Logiscool îi va ajuta să-şi petreacă timpul alături de alţi copii de vârste apropiate, într-un mod distractiv, descoperind în acelaşi timp lucruri noi despre domeniul digital.

O mulţime de alte atracţii vor face deliciul copiilor, precum tobogane gonflabile, carusele, tir cu arcul şi cu degustarea dulciurilor şi a bunătăţilor de la food trucks.

Atmosfera vibrantă va fi asigurată live de DJ-ii Rogvaiv, Dubase şi Vision & Storm Events, iar concertele live la care adolescenţii se vor bucura de talentul şi energia artiştilor preferaţi, precum Florian Rus şi BRUJA, vor începe de la ora 19.30, respectiv 21.00.

În Orăşelul Copiilor micuţii se vor putea bucura de alte activităţi distractive, precum desenele pe asfalt, picturi pe faţă ori întâlnirea cu îndrăgitul personaj Mickey Mouse, sau ateliere interactive. Pentru cei pasionaţi de sport şi mişcare, Orăşelul Copiilor le oferă o varietate de activităţi sportive: de la baschet şi fotbal pentru a-şi exersa abilităţile în echipă, până la lecţii de karate, judo sau taekwondo WT.

Un moment special în program este parada Norişorilor, un spectacol fascinant în care micuţii vor admira şi se vor bucura de norişori plutitori începând cu ora 11.00. Pentru părinţi, de la ora 14.00, va fi un seminar educativ despre parenting cu blândeţe. Tabăra medievală va oferi participanţilor, indiferent de vârstă, o experienţă autentică din lumea Evului Mediu.

În Parcul Barcăului, activităţile sportive organizate de Decathlon vor aduce multiple beneficii şi distracţie pentru copii şi întreaga familie de la mic la mare pe tot parcursul zilei.

Echipa Salvadrone, prin prezentările şi demonstraţiile lor, le va oferi copiilor o perspectivă fascinantă asupra utilizării dronelor în misiunile de salvare. Această experienţă educaţională îi va inspira pe cei mici să exploreze tehnologia şi să înţeleagă importanţa acesteia în ajutorarea celor în nevoie.

Cursul de la ora 16.00, despre importanţa disciplinei pentru câini, îi va ajuta pe copii şi părinţi să afle informaţii valoroase despre cum să îngrijească şi să educe corect acest „alt membru al familiei”.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință