Connect with us

La zi

Festivalul Bucatelor Tradiţionale – în weekend, în IOR

Copii din centrele de plasament îşi vor prezenta produsele

Bucureştenii vor avea ocazia să deguste şi să achiziţioneze produse cu specific românesc aduse din ferme şi gospodării ţărăneşti, la preţ de producător, în cadrul Festivalului Bucatelor Tradiţionale, eveniment caritabil, care se va desfăşura, de vineri până duminică, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, la intrarea de la Biserica Maramureşeană.

La festival, copii de la centrele de plasament din sector îşi vor prezenta propriile produse, informează organizatorii, într-un comunicat.

„Cozonaci, plăcinte sărate şi dulci, preparate după reţete bucovinene transmise din generaţie în generaţie, dar şi după reţete din alte zone ale ţării, bunătăţi la ceaun sunt doar câteva din delicatesele de la târgul nostru. Gospodinele vor mai prepara sărmăluţe în foi de varză clocotite la foc mic, mâncăruri tradiţionale, specialităţi din peşte, pastramă de berbecuţ, mititei boiereşti, dar şi produse de cofetărie şi patiserie”, precizează sursa citată.

Sâmbătă, începând cu ora 13,00, 25 de copii de la centrele de plasament din sector vor deschide un stand cu obiecte confecţionate de ei.

Organizat de Asociaţia Centrul European pentru Prevenirea Adicţiilor, evenimentul îşi propune promovarea educaţiei şi integrării sociale a grupurilor defavorizate.

Potrivit comunicatului, târgul este organizat pentru susţinerea şi întrajutorarea copiilor şi tinerilor cu situaţii financiare modeste, care prezintă factor de risc în consumul şi traficul de substanţe interzise, iar integrarea acestora în comunitate reprezintă de cele mai multe ori o reală provocare pentru autorităţi.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință