Connect with us

Social

Festival de Crăciun pe platoul Şincai din Parcul Tineretului şi târg în Parcul Sebastian

Un festival de Crăciun se desfăşoară pe platoul Şincai din Parcul Tineretului şi un târg în Parcul Sebastian

Un festival de Crăciun se desfăşoară pe platoul Şincai din Parcul Tineretului şi un târg în Parcul Sebastian, până pe 24 decembrie, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Vedeta acestui weekend la festivalul „Tineretului Christmas Market” este cozonacul. Nu vor lipsi dulciurile tradiţionale de sărbătoare: turtă dulce, acadele, langoşi, kurtos, clătite, prăjituri de casă, alături de plăcinte şi gogoşi, dulci sau sărate, dolofane, prăjite sau coapte pe plită. Vizitatorii festivalului vor putea achiziţiona: alivenci şi poale-n brâu moldoveneşti, plăcinte cu mere şi scorţişoară, cu brânză dulce şi stafide sau cu telemea şi mărar, turte ţărăneşti coapte pe plită şi alte zeci de bunătăţi, cu umpluturi clasice sau cu amestecuri inedite, din ingrediente naturale, cu blat sau din foietaj.

La rândul său, târgul de Crăciun „Sebastian Christmas Market” aduce săptămâna aceasta în faţa publicului un spectacol culinar specific perioadei de Ignat, cu preparate tradiţionale: pomana porcului, şorici, lebăr, caltaboşi, cârnaţi şi multe altele.

Vedeta weekendului va fi pomana porcului, alături de mămăligă sau de mujdei ca în Ardeal.

Meşterii grătarelor vor da „din casă” cele mai bine păstrate secrete despre gătitul şi friptul cărnurilor: pastramă la grătar, friptură de porc la ceaun, cotlete la grătar, pastramă în bere la tigaie, pastramă friptă-n jar, pe funduri de lemn sau la ceaun, cârnaţi de casă tradiţionali din carne de porc sau de vită cu oaie, cârnaţi la garniţă, cârnaţi cruzi sau afumaţi, toate lângă o cană de vin fiert.

Accesul la cele două evenimente este gratuit.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință