Connect with us

Eveniment

„Femeia romă în societatea românească”, eveniment organizat de Partida Romilor pe 7 aprilie, în București

Organizația de femei a Asociației Partida Romilor Pro-Europa va organiza pe 7 aprilie, în București, dezbaterea „Femeia romă în societatea românească”, un eveniment care își propune să scoată la lumină principalele probleme cu care confruntă astăzi femeile rome din România și să gasească soluții pentru rezolvarea acestora.

„Evenimentul este un preambul la ziua de 8 aprilie, Ziua internațională a Romilor. O să aducem în Capitală toate reprezentantele organizațiilor de femei din țară, care vor avea ocazia să dezbată problemele lor cu cei mai de seamă politicieni ai momentului, atât din Guvernul României, cât și reprezentanți ai romilor”, a declarat Daniela Măgureanu, președinta interimară a Organizației de femei a APRPE.

La eveniment vor participa doamna Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, domnul Nicolae Păun, președintele APRPE, domnul deputat Cătălin Manea, reprezentantul romilor în Parlament, domnul Bogdan Paraschiv, secretar de stat în cadrul ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, domana Mariana Buceanu, reprezentant al ANR, doamna Crina Marina Mureșanu și multe alte reprezentante alte organizațiilor romilor din țară.

Evenimentul va avea ca principale teme de dezbatere: barierele culturale și prejudecățile privind rolul femeii rome în societatea românească, femeia romă – factor al schimbării, femeia romă între tradiție și modernitate, implicarea femeii rome în politici de incluziune și femeia romă – activist, vector al schimbării.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință