Connect with us

Social News

Executivul a simplificat procedura de efectuare a stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior

Guvernul a aprobat joi modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior, în sensul simplificării procedurii, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale printr-un comunicat postat pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit sursei citate, noua reglementare nu mai presupune trecerea stagiarului printr-o comisie de evaluare şi nici un raport de stagiu întocmit de stagiar, aşa cum fusese până în prezent. Astfel, atribuţiile comisiei de evaluare sunt preluate de către mentor, care va întocmi referatul de evaluare, şi de şeful de compartiment, care are rolul final de decizie în procesul de evaluare.

„Interesul nostru este să venim în întâmpinarea nevoilor pe care tinerii le au după absolvire, astfel încât ei să poată începe cât mai curând o activitate profesională, iar angajatorii să beneficieze de cei 2.250 de lei lunar pentru angajarea tinerilor absolvenţi fără experienţă”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

În Codul Muncii este prevăzut că pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior, primele 6 luni după debutul în profesie se consideră perioadă de stagiu cu excepţia acelor profesii în care stagiatura este reglementată prin legi speciale (Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, art. 31, alin.5).

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă, asigură un stimulent lunar de 2.250 de lei pentru angajatorii care încadrează absolvenţi fără experienţă în perioada în care este efectuat acest stagiu.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință