Connect with us

Eveniment

Exclusiv! Marturia unui erou din clubul „Colectiv”

M-a ţintuit cu privirea şi mi-a spus: Eu nu sunt erou, eroi sunt cei care salvează vieţi zi de zi! – Povesteşte Monica Cornea, producător al emisiunii “Şi eu m-am născut în România” şi singura jurnalistă căreia Radu Ciprian Alexandru a acceptat să îi dea un interviu după tragedia din clubul Colectiv.

radu_ciprian_alexandru_1

Despre ce s-a întâmplat în seara de 30 noiembrie povesteşte foarte puţin: “Am făcut doar ceea ce am simţit”! Sala în care antrenez eu copii la box este chiar lângă clubul Colectiv, eu locuiesc foarte aproape. Când am aflat că a luat foc clubul, până la sală, am făcut mai puţin de două minute alergând cât am putut de repede. Nu am păşit în curtea fabricii în care era clubul… am păşit în iadul pe pământ. Am apucat să scot din interiorul clubului doar două persoane. După aceea nu am mai avut voie să intru, intrau doar pompierii şi persoanele specializate în astfel de situaţii. Cu toate astea nu puteam să stau degeaba, ajutam la transportarea răniţilor în ambulanţe, am mutat maşinile care blocau drumul. Făceam ce era nevoie şi ce făcea toată lumea; de la asistente, jandarmi, vecini din cartier. Poate nu o să mă credeţi, dar toţi plângeau!

Psihologul i-a spus că nu o să poată dormi noaptea. Nu este aşa, el zice că doarme, dar se trezeşte plângând. Asta înseamnă că şi sufletul lui plăteşte tribut.

După tragedie a devenit un om şi mai bun. A aflat că, deşi îşi iubea copiii, se poate să îi iubească mai mult. Este mai atent cu copiii pe care îi antrenează la sala de box şi rezultatele au apărut deja. În schimbul grijii pe care o are, cei mici vin cu premii şi diplome de la şcoală.

Despre box spune că e “scrimă cu pumnul”. Nu îşi poate imagina cum ar fi viaţa lui fără box. Ştie exact cum o să fie la bătrâneţe: într-o sală mare, curată, glumind şi învăţându-i pe copii tainele acestui sport, bucurându-se toţi când unul dintre ei se va întoarce de la competiţie cu titlul de campion olimpic.

La prima vedere eşti tentat să spui că Sandu şi-a croit destinul cu propriile mâini. Nu este aşa: drumul a fost croit cu sufletul. Nu forţa fizică i-a deschis uşile ci bunătatea şi altruismul, faptul că nu se gândeşte prima dată la el ci la cei de lângă el, cum să le facă un bine chiar dacă nici măcar nu le ştie numele.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință