Connect with us

Eveniment

Eveniment destinat celebrării talentelor literare rome, prin recunoaşterea şi susţinerea scriitorilor romi contemporani

Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher în parteneriat cu Asociaţia Amare Phrala organizează un eveniment destinat celebrării talentelor literare rome, prin recunoaşterea şi susţinerea scriitorilor romi contemporani. Evenimentul reprezintă festivitatea de încheiere a Concursului de creaţie literară şi traduceri în limba romă „Bronisława Wajs, ediţia a II-a şi va avea loc vineri, 10 mai, ora 17.00, la Ambasada Sustenabilităţii în România.

Concursul a inclus trei secţiuni: Poezie/Proză în limba română, Poezie/Proză în limba romani şi Traduceri în limba romani. La secţiunea de Poezie/Proză în limba romani au participat şi scriitori de etnie romă din alte ţări, prercum Serbia, Ucraina sau Rusia. 

Literatura romă şi literatura universală tradusă în romani au nevoie de consolidare. Astfel, Consursul de creaţie literară şi traduceri în limba romă „Bronisława Wajs“ şi festivitatea de încheiere a acestuia îşi propun tocmai recunoaşterea şi încurajarea talentelor literare rome din spaţiul românesc şi european.

Festivitatea de vineri, 10 mai, va avea în program şi un recital susţinut de:

Mădălin Voicu Jr. – pian

Antonio-Nicholas Piculeaţă – vioară

Adresă: Ambasada Sustenabilităţii din România, Str. Speranţei, nr. 42, Bucureşti

Bronisława Wajs (Papusza) este cea mai cunoscută poetă de etnie romă. A trăit în Polonia între 1908 şi 1987. Existenţa şi activitatea ei literară suscită tot mai mult interes, fiind-i dedicate până acum o piesă de teatru (Ucraina) şi un film (Polonia).

Despre Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher

Centrul Național de Cultură a Romilor – Romano Kher propune societății o viziune asupra identității etnice a romilor care să producă o schimbare de mentalitate atât în rândul romilor, prin creșterea stimei de sine etnice, cât și în rândul neromilor, prin dialogul între culturi care se cunosc și se respectă.

Obiectivele principale ale CNCR-RK sunt susținerea și promovarea artiștilor romi și a creației rome sau cu tematică romă în toate domeniile artistice, cercetarea istoriei şi a culturii rome, păstrarea, dezvoltarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale rome.

Pentru informaţii suplimentare:

E-mail: secretariat@cncr.gov.ro; dalia.tabacaru@cncr.gov.ro

Telefon: 021.313.52.11; 0727756817

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință