Connect with us

Social

Eurostat: Grecia, Bulgaria şi România, cele mai dificile costuri pentru locuinţele din mediul rural

Costurile cu locuinţa au reprezentat un sfert din cheltuielile gospodăriilor din UE, în 2021

Peste 10% (0,4%) din populaţia UE din oraşe trăia în 2021 într-o gospodărie afectată de povara costurilor legate de locuinţă, în timp ce procentul corespunzător pentru mediul rural era de 6,2%, arată datele publicate joi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Cea mai mare povară a costurilor legate de locuinţe în oraşe a fost observată în Grecia (32,4%), Danemarca (21,9%) şi Ţările de Jos (15,3%), iar cea mai scăzută în Lituania (1,6%), Malta (2,9%) şi Ungaria (3,1%). În România, 4,7% din populaţia din oraşe trăia în 2021 într-o gospodărie afectată de povara costurilor legate de locuinţă.

În zonele rurale, cele mai ridicate procente erau în Grecia (22%), Bulgaria (13,3%) şi România (10,8%), iar cele mai scăzute în Cipru (1,3%), Irlanda (1,6%) şi Ungaria (2,2%).

În 2021, povara costurilor legate de locuinţe era mai ridicată în oraşe decât în mediul rural în toate ţările membre UE, exceptând Bulgaria, România, Croaţia, Lituania şi Letonia.

Conform datelor publicate recent de Eurostat, costurile cu locuinţa au reprezentat un sfert din cheltuielile gospodăriilor din UE, în 2021.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință