Connect with us

La zi

EUROPAfest 31 – Între 5 şi 14 iulie: Concerte, jam sessions, workshop-uri, artişti din 20 de ţări

Festivalul EUROPAfest 31 se va desfăşura în perioada 5 – 14 iulie, peste 100 de artişti din 20 de ţări urmând să evolueze în cadrul unui program ce va cuprinde numeroase concerte, jam sessions şi workshop-uri.

„Bucureştiul devine capitala muzicii bune, găzduind peste 100 de artişti din 20 de ţări, atât din state europene cu renume în jazz, precum Italia, Polonia, Franţa, cât şi din Statele Unite ale Americii, Israel sau Japonia. Agenda e bogată, un maraton muzical cu evenimente precum Summertime Jazz, It’s Jazz Time, Jazz a Perfect Day, Italian Jazz Night. Fiecare concert e o explozie de bucurie şi conectează audienţa din România la noile tendinţe ale pieţei muzicale internaţionale”, informează organizatorii, într-un comunicat.

Festivalul va debuta pe 5 iulie cu Opening Gala Concert – Jazz at the Palace, iar pe 13 iulie e programată Gala EUROPAfest 31, ambele concerte având loc la Sala Auditorium a Palatului Regal / Muzeul Naţional de Artă al României.

Directorul EUROPAfest, Luigi Gageos, afirmă că spectacolul din debutul festivalului se doreşte „un concert emblematic”. „Veţi asculta stiluri de jazz diferite, interpretări inedite, va fi o seară perfectă cu solo-uri de saxofon şi chitară, acorduri de pian şi voci incredibile. După cum se ştie, preţurile biletelor sunt păstrate într-o zonă accesibilă publicului din România, pentru a facilita prezenţa unui public divers, de la tineri până la seniori. Aşadar, încurajez pe oricine, indiferent de cultura muzicală sau pasiunea pentru jazz, să vină la Opening Gala Concert ca să-şi înceapă frumos weekendul, alături de prieteni şi cei dragi. Va fi o atmosferă incredibilă care nu poate fi explicată, doar trăită live”, a transmis Luigi Gageos.

Organizatorii au pus în vânzare biletele, care au preţuri cuprinse între 95 şi 125 de lei, în funcţie de evenimente şi de categoria aleasă, dar şi abonamente pentru întregul festival. Acestea pot fi procurate de pe iabilet.ro şi din reţeaua magazinelor Flanco.

Un proiect cultural cofinanţat de Ministerul Culturii, EUROPAfest se desfăşoară, din anul 2005, sub înaltul patronaj al Majestăţii Sale Margareta şi al Alteţei Sale Regale Principele Radu, iar din 2015 este festival EFFE – Europe’s Finest Festivals.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință