News

Europa Minorităților

A şasea ediţie a proiectului „Europa Minorităților” organizat de către Uniunea Tineretului Democrat Maghiar din Mediaş, s-a încheiat. Întreg proiectul s-a desfăşurat în judeţul Harghita, în camping-ul din incinta Pensiunii „Napsugár” din Vlăhiţa şi a avut 70 de participanţi din diferite localităţi din judeţul Sibiu (Mediaș, Sibiu, Agnita, Șeica Mică, Boarta, Copșa Mică, Biertan, Dumbrăveni, Șmig), respectiv 3 tineri din județul Harghita.

Timp de o săptămână, protagoniștii evenimentului au urmat cursuri de înot de 2 sau 3 ori pe zi și au participat la mai multe seminarii și jocuri interactive cum ar fi: twister în natură, seară de dans popular maghiar, înot de seară, frizbi, karaoke şi multe altele. În acelaș timp participanții au participat la seminarii, discuții despre drepturile minorităților, despre relația dintre minoritate și majoritate și au făcut propuneri pentru a îmbunătății relația dintre tineri indiferent de etni, confesiune religioasă.

“Suntem mulţumiţi de cum au decurs lucrurile în cadrul celui mai mare proiect al asociaţiei noastre. Locurile au fost suprasolicitate şi acest lucru dovedeşte faptul că tinerii maghiari din judeţul Sibiu sunt interesaţi de proiectele noastre, iar munca pe care noi o depunem nu este în zadar. Sperăm că nici de data aceasta nu i-am dezamăgit. Pe lângă faptul că participanţii au învăţat să înoate sau să-şi perfecţioneze înotul, spre deosebire de ediţiile anterioare, am avut un program foarte diversificat. Le mulţumim încă o dată tuturor pentru efortul depus și partenerilor noștri pentru sprijinul acordat” a declarat președintele UTDM Mediaș, Balázs Botond.

 

Asociația Tinerilor Maghiari din Mediaș mulțumește și pe această cale tuturor partenerilor și sponsorilor: Departamentului pentru Relații Interetnice – finanțator, Societății Naționale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Mediaș și Fundației Bethlen Gábor.

 

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version