Connect with us

La zi

Elevii de clasa a VII-a nu au în continuare manuale la Matematică, Chimie şi Istorie

Sunt contestaţii la licitaţii

Elevii de clasa a VII-a nu au încă manuale de Matematică, Chimie şi Istorie, licitaţiile pentru acestea nefiind finalizate având în vedere că s-au depus contestaţii, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Potrivit acesteia, la celelalte discipline elevii bucureşteni au manuale.

„Nu avem deloc manuale la Matematică, Chimie şi Istorie pentru clasa a VII-a, acolo avem probleme. În altă parte nu avem probleme. Celelalte manuale au fost distribuite, dar la acestea nu s-au finalizat licitaţiile întrucât au fost depuse contestaţii. Licitaţia încă nu s-a terminat pentru că sunt contestaţii la cele trei manuale. Contestă evaluarea manualelor care nu au trecut”, a precizat Marina Manea. 

Directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România, Mihai Mitrică, a declarat luni că manualele de clasa a VII-a de matematică şi chimie care lipsesc din şcoli ar putea să ajungă la elevi dacă ar exista un ministru al Educaţiei care să semneze un ordin în acest sens.

Potrivit lui Mitrică, manualele de matematică şi chimie pentru clasa a VII-a nu se mai află în procedură de contestaţie.

„Doamna Manea (purtătorul de cuvânt al IŞMB – n.r.) a declarat astăzi că manualele de matematică, chimie şi istorie nu sunt în şcoli din cauza contestaţiilor, lucru fals cel puţin pe două treimi pentru că pentru manualele de matematică şi chimie există inclusiv acorduri-cadru semnate la nivelul ministerului, dar neavând un ministru al Educaţiei care să semneze ordinul prin care aceste manuale să fie transmise şcolilor ele nu pot să se mişte din locul în care se află. Dacă ar exista un ministru al Educaţiei, la fel ca în situaţia rezidenţiatului, el ar putea să semneze ordinul de ministru şi în două săptămâni toată lumea ar avea manualele pe bancă”, a afirmat Mihai Mitrică.

În opinia sa, manualele ar fi ajuns în şcoli dacă MEN ar fi început procedurile de licitaţie la timp.

„Nu ar mai fi fost în contestaţie nici manualul de istorie dacă ministerul ar fi învăţat din experienţa ultimilor ani şi ar fi făcut aşa cum se fac procedurile de licitaţie – începând cu luna septembrie a acestui an pentru a avea manualele în luna septembrie a anului următor pe băncile şcolii. Nu se învaţă acest minim principiu şi tot timpul începem procedurile de licitaţie în martie şi ne mirăm de ce contestaţiile se întind până prin septembrie, octombrie, noiembrie în unele cazuri, nu din vina editurilor, nu din vina Justiţiei, ci exclusiv din vina ministerului care nu începe la timp aceste proceduri”, a explicat directorul executiv al AER.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință