Programul gratuit de educaţie de mediu „Şcoala de mediu” şi-a continuat traseul în Bucureşti, la sediul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), cu un atelier de mediu destinat elevilor din clasele I-IV.
Reprezentanţii Asociaţiei Nature Talks, iniţiatorii programului educaţional, le-au vorbit copiilor despre ce înseamnă poluarea atmosferei, de ce este nevoie de colectarea separată a deşeurilor, ce este eficienţa energetică, dar şi de ce este bine să nu se facă risipă alimentară.
La atelierul de deschidere, ce face parte dintr-o sesiune organizată în perioada 21 – 26 aprilie, în marja proiectului „Săptămâna Verde”, a luat parte şi ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet. Acesta a adus în discuţie importanţa reciclării deşeurlor de ambalaje şi, implicit, beneficiile Sistemului Garanţie-Returnare (SGR).
Şcolile din zece judeţe se pot înscrie, în mod continuu, în Programul „Şcoala de Mediu”, derulat de Asociaţia Nature Talks, prin completarea unui formular direct pe site-ul organizaţiei.
Lista celor zece judeţe în care vor ajunge până în luna iunie atelierele de mediu gratuite sunt: Prahova, Argeş, Constanţa, Vâlcea, Buzău, Vrancea, Neamţ, Dolj, Călăraşi şi Bucureşti.
Referitor la acţiunile din Bucureşti, în această săptămână, următorul curs educaţional va avea loc la Muzeul Naţional al Literaturii Române.
Proiectul „Şcoala de Mediu ajunge în toată România” este realizat de Asociaţia Nature Talks, în parteneriat cu Synevo, Asociaţia Medicover, Alka, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (partener instituţional) şi Autonom (partener de mobilitate).
Atelierele tematice sunt susţinute de lectorii organizaţiei, cu ajutorul unor machete, jocuri şi experimente folosite în Programul „Şcoala de Mediu”.
Potrivit asociaţiei, peste 10.000 de elevi din România au participat, deja, la ateliere de mediu interactive, în care au aflat cum să protejeze mediul înconjurător.
„Am creat un ansamblu de materiale, jocuri, experimente şi expoziţii, o şcoală mobilă de mediu. Copiii învaţă alături de noi despre poluare, risipă alimentară, colectare separată şi eficienţă energetică. Ne propunem să ajungem în toată ţara”, precizează Nature Talks, pe pagina dedicată proiectului.
Programul „Săptămâna Verde” a fost introdus, pentru prima oară, în structura anului şcolar 2022-2023, fiind implementat de Asociaţia Nature Talks.