Connect with us

Eveniment

EDUCAȚIE , SĂNĂTATE şi DEZVOLTARE COMUNITARĂ în COMUNITATEA ROMILOR din SECTORUL 5!

Primăvara este anotimpul preferat al multor oameni. Primăvara este unul dintre cele mai plăcute anotimpuri.

Un anotimp al bucuriei !

Anotimpul noilor începuturi!

Cu un simplu gest, am reușit sa aducem, speram noi, un moment de fericire pe chipul oamenilor. moment de o valoare inestimabila în insemnatatea primaverii .

Am dăruit #zâmbete şi #bucurii ,am fost vestitori primăverii.

O carte, O floare si Ganduri bune !!!

Primăvara nu vine doar cu natură verde şi soare cuceritor ci și cu ocazii în care putem să ne arătăm aprecierea și respectul.

Venirea primăverii este un bun prilej de a le trimite celor dragi un mesaj, o felicitare sau o urare cât mai prietenoasă.

Având în vedere faptul că romii sunt, în general, o populaţie săracă şi deseori marginalizată, au continuat să aibă un stil de viaţă tradiţional, care şi-a pus amprenta asupra vieţii de familie, dar şi asupra rolurilor pe care membrii familie le îndeplinesc în societate.

În cadrul acțiuni noastre a fost instalată o zonă de documentare a culturii romani, în special literaturii romani, aceasta reprezintă un punct de informare, educare și culturalizare, dedicat tuturor celor ce vor să cunoască obiectiv existența și identitatea romilor.

Au fost expuse cărți în limba romani și alte materiale culturale, cu și despre romi,editate de Asociaţia Partida Romilor ”Pro-Europa” ,dar și adunate din bazele de date ale organizațiilor angajate în lupta discriminării rasiale, culturale.

Mai bine de 300 de volume, puse la dispoziție și distribuite gratuit de Asociaţia Partida Romilor ”Pro-Europa”.

În spațiu socio-cultural dedicat lecturii și documentării am Intenționat să punem bazele unui centru identitar, accesibil celor ce vor să distrugă valul de ignoranță al stereotipiilor legate de romi.

Construim zi de zi acest spațiu și căutăm să punem într-un singur loc, o istorie nescrisă, a unui neam de pretutindeni.

Actiunea EDUCATIE, SANATATE, DEZVOLTARE COMUNITARA in COMUNITATEA ROMILOR din SECTORUL 5 !!!

„Are la baza promovarea etniei rome in comunitate,dar si promovarea modelelor pozitive care prin munca lor, în diferite domenii de activitate, contribuie la îmbunătăţirea vieţii comunităţilor de romi.

Este un eveniment unic de promovare in cadrul comunitati rome din Sectorul 5, ( Ferentari, Rahova, Piata Ferentari).

Ne-am dorit sa aducem bucurie,zambete participantilor oferindu-le ,o carte ,pliante, felicitari privind rolul nostru de promovare a indentitati cultural,lingvistice,religioase,sanatati, dezvoltari comunitare, drepturile cetatenilor apartinand minoritatii romilor.

” Acțiunea a vizat, facilitarea integrării/reintegrării sociale a romilor, aceasta contribuie la atingerea obiectivelor, prin implementarea principiului egalității de șanse , îmbunătățirea , prin accesul la activităţi educaționale de calitate, relevante și incluzive pentru creștere economică și prosperitate.

În ceea ce privește durabilitatea, cetateni de etnie roma din Sectorul 5, Municipiul Bucuresti, îşi vor putea apăra mai bine drepturile, vor putea gestiona situaţiile în care pot fi discriminaţi, vor putea sensibiliza alţi tineri alte categorii de persoane cu privire la respectarea principiului egalităţii de şanse şi al tratamentului egal a tuturor categoriilor de persoane ”

– Coordonator Actiune Marius Constantinescu

Un eveniment de suflet, organizat de Asociația Partida Romilor „Pro Europa” .

Primăvara, anotimpul bucuriei !!!

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință