Connect with us

Social News

Dobânzile fixe, în scădere semnificativă. Cea mai mică dobândă fixă pe 3 ani a ajuns la 5,89%

Dobânzile fixe sunt într-o scădere semnificativă, iar cea mai mică dobândă fixă pe 3 ani este de 5,89%, potrivit unei analize realizate de reprezentanţii unei companii de brokeraj bancar.

Dobânzile fixe în scădere la creditele ipotecare noi sau de refinanţare vin cu numeroase beneficii pentru toţi românii, arată reprezentanţii companiei. În plus, spun ei, scăderea dobânzilor fixe din sectorul bancar va conduce la o creştere economică semnificativă, dar va impacta şi consumul şi activitatea din sectorul imobiliar.

Conform specialiştilor AVBS Credit, acesta este momentul potrivit în care să accesezi un credit ipotecar. Pentru achiziţionarea unei locuinţe, specialiştii AVBS Credit recomandă accesarea unui credit cu dobândă fixă în această perioadă. Cei care au un credit vechi (ipotecar, Prima Casă sau Noua Casă) care a devenit mult prea costisitor pot apela la refinanţare.

Preţurile imobilelor pot creşte în perioada următoare. Se estimează o creştere a preţurilor imobilelor, deoarece piaţa imobiliară este invers proporţională cu cea bancară. Când se ieftinesc creditele, se scumpesc imobilele. Când cererea de cumpărare este mare, aceasta conduce la majorarea preţurilor locuinţelor. În concluzie, cel mai bun moment pentru achiziţionarea unui imobil este acum, când dobânzile fixe au scăzut, iar preţurile imobilelor încă n-au crescut.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință