La zi

DNSC: Tentativă de fraudă care se foloseşte de imaginea Dacia

Directoratul Naţional de Securitatea Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra unei tentative de fraudă care foloseşte imaginea Dacia

Directoratul Naţional de Securitatea Cibernetică (DNSC) atrage atenţia asupra unei tentative de fraudă care foloseşte imaginea Dacia, atacatorii trimiţând mesaje cu oferte promoţionale false.

„În perioada promoţiilor de iarnă, atacatorii continuă tentativele de fraudă care se folosesc de imaginea unor branduri cu reputaţie, precum magazine online, hypermarket-uri sau bănci comerciale pentru a masca destinatarul real al mesajului. Astăzi vă prezentăm o nouă mostră de astfel de mesaj electronic trimis de atacatori, care se foloseşte de elemente corespondente identităţii vizuale a Dacia. Atacatorii trimit mesaje cu oferte promoţionale false, către un număr cât mai mare de utilizatori, păcălindu-i să acceseze un link sub pretextul posibilităţii de a câştiga un autoturism Dacia Sandero. Mesajele primite conţin link-uri către site-uri frauduloase, care copiază imaginea de brand a Dacia, pentru a convinge potenţiala victimă că este vorba despre un concurs real”, explică experţii DNSC.

Aceştia recomandă evitarea accesării link-urilor provenite din surse necunoscute sau din mesaje considerate suspecte, chiar dacă vin de la prieteni, rude, colegi etc şi verificarea cu aceştia a transmiterii lor, pe un alt canal de comunicare.

De asemenea, specialiştii în securitatea cibernetică sfătuiesc să fie verificată mereu denumirea site-ului şi existenţa unui certificat de securitate valid (https), înainte de a furniza orice fel de date în acest spaţiu şi să nu se furnizeze date personale, financiare sau de autentificare la cerere, după ce au fost accesate astfel de link-uri, deoarece este vorba despre o tentativă de fraudă.

„Dacă aţi căzut victimă unei astfel de tentative frauduloase şi aţi oferit date bancare, este important să anunţaţi cât mai repede banca despre problemă, pentru a bloca instrumentele de plată compromise şi a încerca stoparea eventualelor tranzacţii ilicite. În perioada sărbătorilor de iarnă, fiţi atenţi la notificările referitoare la sumele extrase din contul dvs. şi nu validaţi tranzacţii pe care nu le recunoaşteţi”, este sfatul experţilor DNSC.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version