Connect with us

Social

DNSC: Băncile nu urmăresc validarea informaţiilor sensibile prin e-mail, SMS sau social media

Banca nu urmăreşte validarea informaţiilor sensibile prin e-mail, SMS sau social media, ci doar infractorii cibernetici fac acest lucru în numele entităţilor financiare

Banca nu urmăreşte validarea informaţiilor sensibile prin e-mail, SMS sau social media, ci doar infractorii cibernetici fac acest lucru în numele entităţilor financiare, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), într-o postare publicată, miercuri, pe Facebook

„Evită accesarea link-urilor sau ataşamentelor pe care le întâlneşti în mesaje electronice venite din surse necunoscute. Verifică de fiecare dată adresa expeditorului din sursa mesajului primit. De multe ori atacatorii maschează numele real. Banca nu îţi va solicita niciodată furnizarea de informaţii cu caracter personal, date de autentificare sau date de card prin accesarea unui link sau ataşament dintr-un mesaj”, susţin specialiştii în securitate cibernetică.

DNSC recomandă utilizatorilor de Internet să acceseze platforma sigurantaonline.ro, unde pot afla cum se pot proteja de atacatorii care le „vânează” datele.

#SigurantaOnline este o campanie de conştientizare dedicată evitării fraudelor de pe internet, derulată de DNSC, Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

„Dacă aţi oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luaţi imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului şi monitorizarea tranzacţiilor din cont”, notează reprezentanţii DNSC.

În plus, în cazul în care există pagube materiale, va trebui depusă o plângere la Poliţia Română şi, totodată, poate fi notificat DNSC, la numărul unic 1911 sau pe mail, la adresa alerts[@]dnsc.ro.

https://fb.watch/bXKpnJRwHA/

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință