Connect with us

Sanatate

Ministrul Sănătăţii: Discuții privind scăderea vârstei beneficiarilor cardului de sănătate

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, joi, că există în discuţie scăderea vârstei, care este în prezent 18 ani, de la care se eliberează cardul de sănătate, menţionând că acest lucru ţine de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Întrebat în legătură cu informaţia potrivit căruia cardurile de sănătate s-ar elibera la naştere şi nu la 18 ani, Rafila a spus: „Este o anumită discuţie. Eliberarea cardurilor de sănătate era programat să aibă o evoluţie favorabilă din punct de vedere al scăderii vârstei, pentru că, ştiţi bine, în România se vor schimba şi cărţile de identitate, iar cărţile de identitate vor include şi partea de date sanitare, iar cărţile de identitate, după cum ştim, se eliberează la vârsta de 14 ani”.

El a adăugat că este o problemă care ţine direct de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. „Vom colabora cu dânşii ca să găsim o soluţie, dacă este posibil şi dacă sistemul informatic actual se pretează pentru creşterea rapidă a numărului de utilizatori”, a mai spus Rafila.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință