Connect with us

Social News

DiscoverEU: Încep înscrierile pentru obţinerea a 36.000 de permise de călătorie gratuite

Comisia Europeană a anunţat miercuri începerea înscrierilor în cadrul DiscoverEU pentru obţinerea a 36.000 de permise de călătorie gratuite, conform unui comunicat al executivului comunitar.

Pentru a putea câştiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitaţi să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un chestionar alcătuit din 5 întrebări şi la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în cazul scorurilor egale). Perioada înscrierilor se încheie în 18 octombrie, la ora 12:00 (ora 10:00 GMT).

Candidaţii selectaţi născuţi în perioada 1 ianuarie 2005-31 decembrie 2005 vor putea călători în Europa timp de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 1 martie 2024 şi 31 mai 2025. Runda de înscrieri este deschisă candidaţilor din Uniunea Europeană şi din ţările terţe asociate la programul Erasmus+, respectiv Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia.

Participanţii vor continua, de asemenea, să beneficieze de iniţiativele lansate în 2022 în cadrul Anului European al Tineretului, precum ‘Tineretul descoperă cultura datorită DiscoverEU în 2022’ şi Itinerarul cultural DiscoverEU. Acesta din urmă combină destinaţii şi sectoare culturale diverse, incluzând arhitectura, muzica, artele frumoase, teatrul, moda, designul şi altele. Călătorii DiscoverEU pot vizita Capitalele Europene ale Culturii, destinaţii adăugate pe prestigioasa listă a patrimoniului mondial UNESCO sau locuri care deţin marca patrimoniului european.

Ei se pot opri şi în oraşe cărora li s-a acordat eticheta Access City Award. Acestea sunt oraşe care au depus toate eforturile pentru a deveni mai accesibile pentru toţi, indiferent de vârstă, mobilitate sau abilităţi. Beneficiarii se vor bucura în continuare de avantajele unui card de reduceri cuprinzând peste 40 000 de posibilităţi de reduceri pentru transport public, activităţi culturale, cazare, alimente, sporturi şi alte servicii disponibile în ţările eligibile.

Agenţiile naţionale Erasmus+ îi sprijină pe tineri prin organizarea unor reuniuni informative înainte de plecare, care îi pregătesc pentru călătorie. Agenţiile naţionale organizează frecvent întâlnirile DiscoverEU, care propun un program cultural interesant cu o durată cuprinsă între una şi trei zile, în toate ţările Erasmus+. Până acum au avut loc peste 100 de astfel de întâlniri; ele vor continua şi în anii următori.

Incluziunea socială fiind una dintre priorităţile de vârf ale programului Erasmus+, participanţii cu dizabilităţi sau cu probleme de sănătate vor fi sprijiniţi în călătorie. În plus, în octombrie 2022, agenţiile naţionale Erasmus+ au lansat Acţiunea pentru incluziune din cadrul Iniţiativei DiscoverEU; aceasta le permite organizaţiilor care lucrează cu tineri cu mai puţine oportunităţi, precum şi grupurilor informale de tineri, să solicite un grant.

Participanţii la Acţiunea pentru incluziune DiscoverEU vor primi sprijin suplimentar, cum ar fi posibilitatea de a călători împreună cu însoţitori. În 2023 au loc două runde de înscrieri în cadrul Acţiunii pentru incluziune. În cursul primei runde de înscrieri care a avut loc în octombrie 2022, agenţiile naţionale Erasmus+ au acordat 108 proiecte. Primii beneficiari ai acestei acţiuni specifice şi-au început călătoria în martie 2023.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință