Connect with us

ROMI PENTRU ROMÂNIA

Din Viața Romilor – Ediția din 25 septembrie

Sâmbăta aceasta vă invităm la o discuție despre noua strategie a Agenției Naționale pentru Romi

Sâmbăta aceasta vă invităm la o discuție despre noua strategie a Agenției Naționale pentru Romi. La trei luni de la investirea sa în poziția de președinte al ANR, domnul Iulian Paraschiv va discuta cu Sorin Sandu despre noul cadru strategic pentru îmbunătățirea situației romilor,  bugetul recent aprobat dar și viitoare acțiuni derulate de ANR.

Tot atunci vedem un material de la Târgoviște acolo unde a avut loc ședința de reorganizare a filialei Dâmbovița. La ședință au fost prezenți membrii consiliului director care au elaborat strategii ce vizează educația, locurile de muncă, și recensământul de anul viitor.

O lucrare foarte utilă elevilor de gimnaziu care se pregătesc să descopere universul Limbii Romani este  Alfabetarul trilingv Rrom-Român-Englez. Lucrarea a apărut cu sprijinul Asociației Partida Romilor Pro-Europa. Despre acest suport didactic ne va vorbi Ionel Cordovan, unul dintre autorii lucrării.

Spre finalul ediției vă oferim un material special dedicat lingvistului și cercetătorului Marcel Courthiade, cel care și-a dedicat întreagă viață studiului Limbii Rromani.

Emisiunea „Din viața romilor“ se difuzează sâmbătă de la ora 10.00, pe Național Tv şi duminică de la 16.30, pe postul N24 Plus, dar și pe pagina noastră de Facebook și canalul YouTube!

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință