Connect with us

DIN VIAȚA ROMILOR

Din viața romilor – Ediția din 18 iunie

În ediția de sâmbăta aceasta  cuvintele cheie  sunt : identitate, tradiție, educație .  Asociația Partida Romilor ,,Pro-Europa’” a mobilizat în această perioadă  liderii romi  din capitală și teritoriu pentru ca mesajul campaniei ,,Asumă-ți identitatea. Declară-ți etnia” să ajungă în toate comunitățile.

În acest sens, Nicoale Păun, președintele Partidei Romilor a transmis  un îndemn către toți liderii romi din  România. Avem imagini de la Târgoviște, acolo unde minoritarii romi sunt demni de toată laudă pentru că s-au autorecenzat într-un număr foarte mare.

La Buzău, comunitatea din satul Pietrosu conștientizează importanța participării la recensământ.,, Asumă-ți identitatea. Declară-ți etnia”  a ajuns și la Berevoiești, în Argeș. Iulian Paraschiv, președintele Agenției Naționale pentru Romi a reunit la masa dezbaterilor o serie de istorici, cercetători și experți pe problematica romă, pentru a discuta despre un proiect îndelung așteptat: înființarea Muzeului Istoriei și Culturii Romilor.

,,Împreună pentru o viață mai bună în Castelu”este proiectul de suflet pe care Marian Daragiu-subsecretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării l-a derulat în județul Constanța. Pentru 120 de copii din comuna Castelu clopoțelul va suna din toamna acestui an. Sunt copii care nu au frecventat niciodată grădinița sau școala. Vă prezentăm o ședință maraton care a reușit să rezolve o serie de probleme birocratice care limitau accesul copiilor la educație.

Nu uităm nici de locurile alocate elevilor romi în universități. Despre numărul și distribuirea lor, aflați în ediția de sâmbătă.

Din Viața Romilor se difuzează sâmbătă, de la ora 10.00, pe Național TV și duminica, de la 16.30 pe postul N24 Plus, dar și pe pagina noastră de Facebook și canalul YouTube!

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință