DIN VIAȚA ROMILOR

Din Viaţa Romilor – Ediția din 11 iunie

Asumarea identității de către etnicii romi este obiectivul principal al Asociației Partida Romilor ,,Pro-Europa”. În ediția de sâmbătă vom vedea o mobilizare exmplară din partea liderilor romi din București și teritoriu.

Mesajul campaniei naționale Declară-ți etnia! Asumă-ți identitatea, a  ajuns în numeroase comunități de romi din capitală și țară. ,,Te aves rom si mișto” este îndemnul Partidei Romilor, filiala Dolj, acolo unde Iulian Paraschiv-coordonator regional Sud-Vest Oltenia și echipa sa de experți pe problemele romilor  au pătruns în comunități pentru a-i informa  pe oameni cu privire la  importanța și beneficiile asumării etniei la recensământ.

Acțiuni ample în acest sens și în sectorul 5 al capitalei acolo unde Marius Constantinescu- coordonatorul  acțiunilor Partidei Romilor, filiala sector 5, a  continuat seria evenimentelor menite să încurajeze asumarea  identității etnice.

La Slobozia, spectacolul Bucuria de fi copil, ediția I, a fost organizat sub atenta îndrumare a liderului ialomițean Leonida Mandache. Evenimentul a pus accentul pe excelența și performanța în educație. Mesajele despre modelele rome pozitive și îndemnurile  la asumare etnică au fost deasemenea prezente în discursul autorităților prezente la eveniment. Avem imagini și de la Târgoviște și Călărași. În materialul nostru informativ vă vom spune cum s-au prezentat Moldova, Alba-Iulia, Cluj, Făgăraș, Bistrița-Năsăud și Giurgiu în cadrul campaniei Declară-ți etnia! Asumă-ți identitatea.

Din Viața Romilor se difuzează sâmbătă, de la ora 10.00, pe Național TV și duminica, de la 16.30 pe postul N24 Plus, dar și pe pagina noastră de Facebook și canalul YouTube!

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version