Connect with us

DIN VIAȚA ROMILOR

Din viața romilor – 25.06.2022

În ediția de sâmbătă v-am pregătit un material special de la Centrul de Servicii Sociale Sfânta Maria și de la Centrul de Primire în Regim de Urgență ,,Cireșarii II”, ambele din sectorul 5 al capitalei, acolo unde a fost prezentă Gabriela Firea, ministrul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse.  Doamna ministru a fost însoțită de Bogdan Paraschiv, subsecretar de stat în cadrul aceluiași minister și reprezentant al Partidei Romilor ,,Pro-Europa”.

Conferința de Reorganizare și Informare a Consiliului Consultativ al Agentiei Nationale pentru Romi a  avut loc la Sinaia  după o perioadă îndelungată de amânări. Prioritare pe agenda discuțiilor au fost înființarea unui Muzeu dedicat Culturii și Istoriei Rome dar și mult așteptatul Teatru Rom. 

Recensământul populației și al locuințelor se află pe ultima sută de metri. Cătălin Manea, deputatul minorității rome și Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, vin în platoul emisiunii noastre pentru a dezbate cu privire la miza acestui recensământ. Cei doi invitați au un mesaj extrem de important pentru minoritatea romă.

Mesajul campaniei naționale ,,Declară-ți etnia! Asumă-ți identitatea”, demarat de către Partida Romilor ,,Pro-Europa” a  ajuns în numeroase comunități de romi din țară. Liderii romi sunt foarte implicați în aceste acțiuni de informare și conștientizare. În materialul nostru informativ, vedeți cum se prezintă fiecare județ. 

Din Viața Romilor se difuzează în fiecare sâmbătă de la ora 10.00, pe Național TV.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință