Connect with us

DIN VIAȚA ROMILOR

Din viața romilor – 03.09.2022

Sâmbăta aceasta ne vom aminti de evenimentele petrecute acum 78 de ani, de la Holocaustul romilor și sinti. Pentru a marca acesta etapa din istorie, echipa emisiunii noastre a mers în Polonia, la Auschwitz – Birkenau. La comemorarea internațională au participat, ca în fiecare an, oficiali guvernamentali, istorici, organizații neguvernamentale, supraviețuitori și rude ai acestora. Data de 2 august a fost marcată și în Capitală, printr-o acțiune solemnă, la monumentul Holocaustului unde reprezentanții Partidei Romilor Pro-Europa au depus coroane de flori în memoria victimelor genocidului nazist.

Un alt eveniment pe care vi-l supunem atenției este modificarea legislației Învățământului. Partida Romilor a organizat o amplă dezbatere publică pe tema educației, prilej cu care au fost formulate propuneri importante pentru o educație incluzivă și echitabilă.

Vom încheia ediția cu atmosfera de sărbătoare de la Bărbulești, cea mai tânără comună din Ialomița, un model de bună conviețuire pentru restul comunităților din țară.

DIN VIAȚA ROMILOR se difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 10:00, pe Național TV.

#dinviataromilor #partidaromilor

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință