Connect with us

La zi

DEZBATERI PRIVIND IMPLICAREA ROMILOR ÎN POLITICA LOCALĂ

Agenția de Dezvoltare Comunitară „ÎMPREUNĂ” a organizat la finele lunii februarie o întâlnire informală între reprezentanții comunităților locale de romi din toată țara. Au fost prezenți atât politicieni, cât și reprezentanți ai minorității rome din cadrul principalelor structuri politice ale statului.

Scopul întâlnirii a fost de a deschide un dialog real și eficient despre nevoia implicării active a romilor în politica locală, astfel încât comunitățile să fie mai bine reprezentate în stucturile decizionale ale statului. A fost propusă intoducerea pe agenda publică a nevoilor reale pe care comunitățile de romi le resimt.

De asemenea, a avut loc o dezbatere pe tema necesității unei stategii de îmbunătățire a situației socio-economice a minorității rome. Este nevoie ca un asemenea plan de măsuri să fie propus Guvernului României.

Reprezentarea slabă și ineficientă în plan politic este una dintre marile probleme cu care se confruntă astăzi minoritatea romă. Dezbaterile pe această temă organizate de Agenția Împreună au dus spre concluzia că trebuie acordată o atenție deosebită acțiunilor pe care autoritățile locale le desfășoară pentru această minoritate.

Reprezentanții romilor au un rol esențial în implicarea activă și în dezvoltarea eficientă a comunităților care i-au mandat.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință