Connect with us

Politic

Deputatul Nicolae Paun: ?’Sucursalele Partidei Romilor Pro-Europa trebuie sa fie puternice si unite”

Incepand cu luna mai 2014, presedintele Partidei Romilor Pro-Europa, domnul deputat Nicolae Paun a trimis delegatii de la sediul central la toate sucursalele din Moldova. Scopul acestei deplasari in judet a fost atat reorganizarea acolo unde lucrurile nu merg foarte bine cat si acela de a cunoaste toate problemele cu care comunitatile de romi se confrunta.

„In urmatoarea perioada nu mai merge sa tratam lucrurile cu indiferenta. Sucursalele din tara trebuie sa fie unite si puternice. Nivelul de incredere al populatiei rome va creste cu timpul datorita liderilor sai. Unii lideri nu inteleg ca Partida Romilor Pro-Europa nu este un SRL. Acesta este o organizatie care are portile deschise. O organizatie puternica a romilor in judet are posibilitatea sa faca ceva pentru comunitate. Trebuie seriozitate.

O parte dintre lideri nu inteleg lucrurile care nu sunt firesti. Nu poti in calitatea de lider intr-o comunitate sa-ti aduci nevasta si copii in functii, iar multi lideri nu au tinut cont si vor fi schimbati”, a declarat presedintele Partidei Romilor Pro-Europa, deputatul Nicolae Paun.
De asemenea, ca sa fie sigur ca lucrurile se vor schimba radical a efectuat personal o vizita de lucru in sucursalele din Moldova pentru a discuta atat cu liderii comunitatilor cat si cu autoritatile locale despre problemele cu care se confrunta romii.

Nicolae Paun s-a intalnit cu prefectul judetului Bacau

Presedintele organizatiei Partida Romilor „Pro Europa”, deputatul Nicolae Paun, s-a intalnit cu Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau. La intalnire a participat si Ionel Floroiu, vicepresedintele CJ Bacau. „Sunt anumite chestiuni extrem de importante legate de problemele cu care se confrunta comunitatile. Am discutat cu premierul si urmeaza sa strangem date din toate judetele, date care sa ne ajute sa construim un proiect pentru perioada de finantare 2014 – 2020″, a anuntat deputatul.

Vor veni fonduri europene care se vor derula prin Consiliile Judetene (CJ) si trebuie sa existe o viziune comuna asupra modului in care vor fi utilizate, a mai precizat deputatul Nicolae Paun. Pana in septembrie, organizatia va pregati un proiect care va avea trei directii si se va numi „Scoala, Sanatate si Locuri de munca”. La observatia lui Nicolae Paun privind modul in care au fost rezolvate in alte judete problemele romilor, prefectul Dorian Pocovnicu a spus ca saluta aceasta intalnire.

„Pana acum, nu am sesizat o asemenea deschidere, mai ales la un asemenea nivel. Pe de alta parte, a cauta acum vinovati de partea organizatiilor sau a autoritatilor e neproductiv. Bacaul are un atu prin prezenta lui Damian Draghici, care cunoaste foarte bine problemele judetului Bacau”, a declarat prefectul judetului Bacau, Dorian Pocovnicu
Ionel Floroiu a reprosat faptul ca senatorul Draghici, dupa alegeri, s-a cam racit fata de judetul Bacau, apoi a adaugat: „Noi am dori sa existe un om care sa fie interfata intre organizatie si Consiliul Judetean si care sa lucreze, nu sa stam la cafele. Vin fonduri importante si trebuie sa fim pregatiti sa le folosim.” In final, s-a convenit ca e necesar ca toate fortele sa actioneze in aceeasi directie, in baza aceleiasi strategii.

SUCEAVA

In cadrul unei intalniri cu reprezentanti ai minoritatii rome din judetul Suceava, Deputatul Nicolae Paun a aratat ca principalele probleme ale comunitatii romilor sunt sanatatea, educatia si locurile de munca, iar pe termen mediu si lung va fi nevoie si de o reprezentare eficienta in administratia locala si centrala si in Parlament. „Cand ne gandim la administratia centrala ne gandim la o functie de ministru sau de secretar de stat. La administratia locala ne gandim la consilieri cat mai multi, sa fie acolo, la talpa tarii, in comune, consilieri judeteni, primari, viceprimari”, a spus Nicolae Paun.

„Daca la alegeri romii ar vota cu reprezentantii comunitatii lor, aceasta minoritate ar putea avea primari, consilieri judeteni mai multi, dar si parlamentari”, a apreciat presedintele Partidei Romilor, deputatul Nicolae Paun.
El a exemplificat cum UDMR, care are reprezentare importanta in administratia publica locala, in Parlament, si chiar in Parlamentul European. Problemele comunitatilor de romi sunt multiple, iar acestea nu pot fi rezolvate doar de autoritatile centrale si locale si trebuie constientizate si de reprezentantii locali ai comunitatilor de romi. „Nu putem sa mai fim reprezentanti ai comunitatilor de romi si sa ne plimbam cu o legitimatie in buzunar si cam atat”, a spus presedintele Nicolae Paun.

Presedintele Partidei Romilor a adaugat ca este foarte invidios pe UDMR, care a reusit sa obtina astfel de functii de reprezentare. „Sunt foarte invidios pe UDMR pentru ca nu am reusit in atatia ani sa ii fac pe romii din Romania sa fie mai constiinciosi, mai adevarati, sa realizeze ca de chestiunea cu tiganul nu scapi toata viata”, a mai declarat Nicolae Paun.
Deputatul a aratat ca clasa de mijloc si cea de sus a romilor din Romania ar trebui sa se solidarizeze, sa fie aproape unii de altii. „Dam locuri la licee. Dam locuri la facultati. Cum au terminat copiii astia facultatea, cum nu-i mai vezi. Nici macar la vot nu se duc”, a mai spus Nicolae Paun.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință