Connect with us

Activitate parlamentara

Deputatul Nicolae Păun anunță ce schimbări solicită în statutul inspectorilor școlari pentru minorități

Statutul inspectorilor şcolari pentru romi ar putea fi modificat din toamna aceastui an. Solicitarea a fost adresată Ministrului Educaţiei, Sorin Câmpeanu, de către deputaţii Nicolae Păun şi Mădălin Voicu. În cadrul discuţiilor, la care a participat şi consilierul ministrului, prof. Univ. Vasile Burtea, au fost propuse soluţii pentru ca Legea Educaţiei Naţionale să fie în concordanţă cu prevederile Strategiei Naţionale de Incluziune a Cetăţenilor Români aparţinând minorităţii rome.
Deputatul Nicolae Păun anunță în ediția de sâmbătă, 4 iulie, a emisiunii ” Și eu m-am născut în România” ce modificări sunt posibile. Invitat în platoul emisiunii, în cadrul rubricii ” la un ceai cu rom”, reprezentantul romilor în Parlament face un bilanț al sesiunii parlamentare din primavara-vara acestui an.
Președintele Partidei Romilor vorbește despre intrarea în vigoare a legii amnistiei fiscale pentru anumite datorii către Casa de Asigurări de Sănătate, dar și despre efectele acestei legi. O altă lege importantă, care a intrat în vigoare de la 1 iulie, și despre care deputatul romilor dă detalii, este cea prin care sunt mărite pensiile pentru supraviețuitorii Holocaustului.
Totodată, Nicolae Păun vorbește despre un proiect ambițios care vizează rezolvarea problemei actelor de proprietate, în condițiile în care o treime din gospodăriile rome nu au documente.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință