Connect with us

Eveniment

Deputatul Daniel Vasile:

 

Pe lângă ajutorul social, Primăria va acorda ajutor de urgenţă, între 400 şi 600 de lei, familiilor de romi evacuate din Turturică

 

Familiile de romi evacuate din blocul ”Turturică” vor primi timp de 6 luni, pe lângă ajutorul social,câte un ajutor de urgenţă în valoare de 400-600 de lei, acesta fiind unul din rezultatele negocierilor dintre reprezentanţii oamenilor rămaşi fără locuinţe şi Primăria Alba-Iulia.

Deputatul Daniel Vasile, care a făcut parte din echipa de oficialităţi venite de la Bucureşti să-i sprijine pe participanţii la ”Mitingul Solidarităţii”, organizat de Alianţa Romilor (AUR), le-a mai spus oamenilor că ajutorul de urgenţă va fi supus spre aprobare în prima şedinţă a Consiliului Local Albă-Iulia. Pentru a încasa aceşti bani, beneficiarii vor trebui să întocmească cereri iar în acest demers vor fi ajutaţi de consilierul local PSD Nicoliţă Bumbu.

De asemenea, s-a găsit o soluţie şi pentru copiii care merg la şcoală. Aceştia vor fi găzduiţi, în timpul zilei, într-un centru unde vor primi o masă caldă şi vor avea posibilitatea să-şi pregătească temele în sistemul ” Şcoală după şcoală”. Nu în ultimul rând, cei 59 de copii aflaţi în discuţie vor beneficia de transport gratuit.

Totodată, parlamentarul le-a spus celor evacuaţi că, în viitor, primăria va construi mai multe blocuri sociale, dar le-a atras atenţia că pentru a beneficia de un apartament trebuie să aibă un loc de muncă.

Circa 60 de familii de romi au fost evacuate, în 10 octombrie, din blocul G2 din Alba Iulia, care urmează să fie demolat. Oamenii continuă să spună că nu au unde locui şi dorm sub cerul liber, deşi administraţia locală le-a pus la dispoziţie un centru social.

O parte dintre aceştia au participat vineri la mitingul din apropierea Primăriei Alba Iulia, iar unii dintre protestatari au venit la miting cu taxiul.

De la Bucureşti, pe lângă deputatul Daniel Vasile au mai participat Dana Varga – consilier de stat în Guvernul Tudose şi secretarul de stat CNCD, Ilie Dincă.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință