Connect with us

La zi

Deputatii Nicolae Paun si Madalin Voicu: Detinutii care nu au savarsit fapte grave sa fie monitorizati cu bratari la domiciliu

Cei doi parlamentari vor sa depună un nou proiect de lege prin care condamnații penal pentru fapte de o gravitate mica ar putea sa execute o pedeapsa privativa de libertate la domiciliu.

Astfel deținuții care ar putea beneficia de aceasta lege vor fi trimiși acasă, dar vor purta atașată la mâna sau la picior o brățară electronica ce va permite monitorizarea lor în permanenta astfel încât sa nu poată părăsi domiciliul sau perimetrul desemnat în care sunt nevoiți sa stea pe durata pedepsei.

Încercam astfel sa nu mai trimitem în sistemul penitenciar persoane ce au săvârșit fapte mai mici de o gravitate redusa, dar sa le controlam cumva.

Exact ca în Statele Unite, vor purta o brățară la mâna sau la picior a declarat unul dintre inițiatori, deputatul Nicolae Păun.

Inițiatorii cred ca statul român ar putea sa reducă cheltuielile pe care le antrenează în întreținerea sistemului penitenciar, deoarece vor fi reduse costurile legate de întreținerea închisorilor. Mai mult costul brățărilor ar urma sa fie suportate de către cei condamnați.

Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a declarat ca exista deja cadrul legal pentru aplicarea acestei proceduri, problema fiind ca instantele nu se folosesc de el. „Instantele ar putea aplica libertatea supravegheat? (…). Legislația exista deja, trebuie doar pus? în practica’’, a declarat Dumitrașcu.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință