Connect with us

Politic

Deputatii Nicolae Paun si Madalin Voicu, despre legea gratierilor: ?Daca suntem crestini, putem ierta. Sunt persoane care efectiv au gresit”

 

Deputatii nu vor sa renunte la legea gratierii si cea a amnistiei. Madalin Voicu spune ca: ”pe mine ma preocupa mai mult articolul 2 din legea gratierilor, unde discutam despre conditiile inumane si de neacceptat pe care, cei aflati in detentie trebuie sa le suporte in penitenciare. Indiferent ce crede lumea, aici exista nevoia imediata de a rezolva aceasta problema.
Co-initiatorul acestor legi, deputatul Nicolae Paun sustine ca au fost depuse la Senat alte forme ale legilor si ca asteapta decizia acestui for legislativ. Proiectul legislativ al gratierii prevede o serie de pedepse care se vor diminua. Se vor redoza pedepsele cu un an la trei ani sau unde este cazul se gratieaza. Astfel, cei cu pedepse pana la 5 ani care au apucat sa execute o parte a pedepsei sunt trimisi acasa, conform proiectului legislativ, dar acestia sunt intr-un numar foarte mic. Cei cu pedepse mai mari de 5 ani, pana la 10 ani de pedeapsa, merg la redozarea de un an pentru trei ani si atunci ei trebuie sa revina din nou la instanta, pentru o procedura administrativ-penala, daca au executat o parte din pedeapsa” a mai precizat Nicolae Paun.
Potrivit deputatului Nicolae Paun, singurul forum care poate sa faca gratiere sau amnistie colectiva este Parlamentul.
”Sunt circa 5% dintre cei aflati in penitenciare care executa pedepse mici si acestia ar trebui eliberati.
Se deblocheaza astfel si sistemul administrativ al penitenciarelor, locurile de detentie. fiind supraaglomerate. Foarte multe femei care executa o pedeapsa si au doi sau trei copii lasati in grija bunicilor, sunt persoane care sunt la prima fapta iar fapta nu are impact emotional in societate, au facut mici gainarii, au primit doi-trei ani.
Daca suntem crestini, putem ierta, sunt persoane care efectiv au gresit”, a mai declarat deputatul Nicolae Paun.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință