Educatie

DEER continuă parteneriatul pentru susţinerea învăţământului în sistem dual

DEER continuă şi în anul şcolar 2022 – 2023 parteneriatul pentru susţinerea învăţământului în sistem dual

Distribuţie Energie Electrică România (DEER) continuă şi în anul şcolar 2022 – 2023 parteneriatul pentru susţinerea învăţământului în sistem dual, încurajând tinerii să opteze pentru o viitoare carieră în domeniul energetic.

Parteneriatul din anul şcolar 2022 – 2023 este realizat cu patru unităţi de învăţământ, respectiv: Colegiul Tehnic Energetic Cluj-Napoca, cu 20 de locuri disponibile (profilurile electrician exploatare reţele joasă tensiune şi electrician protecţii prin relee, automatizări şi măsurători în instalaţii energetice); Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea, cu 5 locuri disponibile (profil electrician exploatare reţele joasă tensiune); Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleţ” Braşov, cu un număr de 24 de locuri disponibile (profilul electrician exploatare centrale, staţii şi reţele electrice); Liceul Tehnologic Energetic „Elie Radu” Ploieşti, cu 24 de locuri disponibile (profil electrician aparate şi echipamente electrice şi energetice).

Potrivit sursei citate, în perioada 4 iulie – 8 iulie 2022 se va desfăşura etapa de înscriere a candidaţilor la unităţile de învăţământ de profil. În această perioadă, unităţile de învăţământ gimnazial completează şi eliberează fişele de înscriere în învăţământul profesional şi dual de stat.

„În cadrul acestui parteneriat, DEER asigură fiecărui elev al claselor profesionale pe care le susţine o bursă lunară în valoare de 500 lei, la care se poate adăuga un premiu de stimulare a performanţei în valoare de 200 de lei/lună. Elevii vor beneficia de condiţii excelente de pregătire practică, inclusiv în instalaţiile DEER, sub coordonarea si îndrumarea tutorilor, echipament de lucru şi de protecţie, dar şi de examinare medicală periodică gratuită”, se menţionează în comunicat.

După obţinerea calificării pentru meseria de electrician, absolvenţii vor avea oportunitatea de a se angaja în cadrul Distribuţie Energie Electrică România şi de a-şi construi o carieră în domeniul energetic, în funcţie de specializarea absolvită.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version