Connect with us

La zi

Deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă intră în vigoare

Deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind impunerea unor restricţii de trafic dinspre şi înspre statele afectate de infecţia cu noul coronavirus intră în vigoare de luni, de la ora 12,00, precizează Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, sunt sistate cursele aeriene către şi dinspre Italia.

De asemenea, operatorii aerieni au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran şi Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul ţării noastre.

Operatorii aerieni au obligaţia de a nu permite îmbarcarea persoanelor de altă cetăţenie decât cea română care vin către România, cu escală, din Italia, China, Iran şi Coreea de Sud.

Cetăţenii români care sosesc în ţară prin punctele de frontieră terestre venind dinspre sau după ce au călătorit înainte în Italia, China, Iran şi Coreea de Sud intră în carantină instituţionalizată pe raza judeţului de graniţă sau în izolare la domiciliu, în funcţie de zona din care vin. Accesul cetăţenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiţia obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz, precizează sursa citată.

Totodată, transporturile de marfă de minim 3,5 tone sunt exceptate de la restricţiile de trafic impuse prin hotărârea CNSSU din data de 8 martie, privind accesul pe teritoriul României.

Restricţiile menţionate se aplică şi pentru transportul maritim şi fluvial. Aceste decizii sunt valabile până la data de 31 martie, cu posibilitate de prelungire.

„Vă reamintim că începând cu data de 8 martie 2020 sunt interzise manifestările publice sau private, în spaţii deschise sau închise, cu un număr de participanţi mai mare de 1.000 de persoane. Această măsură este obligatorie, la nivel naţional, pentru toţi agenţii publici şi privaţi şi nu este supusă negocierii, excepţiilor, neputând fi amânată. Evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obţinerea aprobării de la Direcţiile de Sănătate Publică locale. Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ţine cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanţilor, modalitatea în care participanţii ajung la eveniment şi durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate”, menţionează GCS.

De asemenea, nu vor mai fi organizate stagii de practică în spitale pentru studenţii la medicină şi farmacie, cu excepţia situaţiilor de voluntariat în sprijinul medicilor, iar, până la 31 martie, aparţinătorii pacienţilor nu pot efectua vizite în spitale.

„Vă informăm că a fost realizată şi aprobată procedura de suspendare a cursurilor în unităţile de învăţământ în cazul apariţiei cazurilor de COVID-19 (coronavirus) în respectivele unităţi. Procedura este utilă pentru luarea măsurii de suspendare a cursurilor în mod rapid şi unitar, prin decizie a Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă”, mai precizează GCS.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință