Connect with us

La zi

De citit si retinut: Trezirea, fratilor rromi…!!!!!!

Trefla reprezinta sigla ce simbolizeaza…… Partida Romilor Pro-Europa…
Am decis ca si coperta paginii mele de facebook, sa poarte acest simbol al etniei rromilor…

Nu cred si nu voi inceta vremelnic sa cred intr-o astfel de argumentare, care sa aiba o definitie concreta pentru rromi… decat prin aceasta sigla care prin simbolul ei a manifestat de dupa ’89 incoace un interes major pentru rromi.
De aceea nu cred vesnic, nici in acei care se auto-proclama regi, reprezentanti far’ de nicio logica sau mai stiu eu ce titluri isi mai propun pentru a se auto-intitula…

Bineinteles ca asemenea aberatii, sunt doar niste basme de colorat prin cuvinte, desene animate fratilor…
Nu am nimic personal cu acesti oameni ce isi incorporeaza emblematic, niste titluri care tin de science-fiction in aceasta epoca moderna.
Dar nici nu pot fi de acord, atunci cand ei profitand in majoritatea cazurilor de naivitatea rromilor… plimbandu-i mai apoi cu cortul acolo unde, de fapt nu exista nimic…

Am urmarit de dupa ’89 incoace, fiecare misiune imparte acelor care au dat impresia ca ar face ceva pentru aceasta minunata etnie rroma.
Si nu am gasit fapta sau ceva concret, decat in abordarea celor ce au crezut prin sigla si partidei rromilor… faurind prin fel si fel de incercari de-a randul anilor politici… un anume scop servind etnia rromilor ca atare.

Nu va mai lasati pacaliti de fel si fel de insi, ce vin cu tot felul de minciuni, promisiuni si aberatii care in timp se dovedesc doar vorbe goale far’ de nici un efect sau fapta de orice fel.

Trebuie si noi ca etnie sa dovedim astazi, ca dupa aproape doua decenii ne-am trezit la realitate si ca vedem astazi lumina adevaratelor interese pentru noi ca si etnie.

Cineva ma intreba astazi sigur de etnie rroma fiind tipul… cu ce ii ajutam noi cei care propunem prin nestiinta lor… acest partid… iar eu i-am raspuns ca orice lucru si orice indentitate pe aceasta lume cu care ne afirmam, are o mare si emblematica siguranta al fiecarei personalitati… chiar individuale imparte.

Pentru a avea siguranta unei idei sau mai stiu eu ce… trebuie sa te indentifici prin ceva anume… asa cum toate lucrurile in lume au un nume, o istorie, un stalp de sustinere, o legiferare pentru orice lucru imparte, o nadejde si atatea…
Tot asa si noi ca rromi, trebuie sa avem propia noastra indentitate chiar si de natura dependenta mai apoi ca si celalalte etnii din Romania care se bucura din belsug de prioritatile lor bine faptuite si definite intr-un moment dat.

Fratilor rromi, nu se rezuma nimic in aceasta lume doar la a da cuiva vreun anume ajutor material sau financiar… trebuie sa va reveniti si sa va mai lasati deoparte aceste feluri de a va plange si a va umilii intr-un secol ca cel de astazi.
Sunt de acord intr-un toate cu dumneavoastra… dar atat cat logica oricarui lucru imparte are o semnificatie profunda clara prin care pot definii un lucru anume.

Pai cum sa imi ceri un sprijin material sau financiar, atata timp cat tu ca individ nu ai o premiza sigura in societate si atata timp cat din mers deja imi demostrezi ca esti omul interesului… de fara macar sa incerci sa te integrezi in societate vazand lucrurile asa cum sunt de fapt.
Fratilor nu suntem tinuti in lanturi… ca sa cerem indurare prin orice forma de umilinta… spre a ne atinge vezi Doamne vreun interes material…

Sunt sigur ca fiecare stim atunci ce vrem… si atunci cand trebuie sa ne fie bine noua sau celor dragi si aici ma refer si la intreaga noastra etnie din Romania.
Nu puteti sa va pacaliti o intreaga viata… pentru ca drumul celor dupa voi va fi intunecat si mai apoi o sa caiti aceste comportamente fortate.
Fericirea celor ce primesc pomana de orice fel si natura ar fi ea… este de moment si nu asigura duritatea materiala sau financiara o vesnicie… si stiti ce spun…

Asa ca mai bine sa ne unim intr-un lant sanatos de fara vreun interes material sau financiar… fie ca suntem saraci sau bogati in aceste privinte… si va spun ca dupa aceea o sa ne fie cald si bine… nu va cer decat sa ganditi limpede si concret.
Cum sa beneficiez in Romania de lucrurile care altii beneficiaza din alte etnii… atata timp cat noi suntem destramati in casnicia noastra socio-umana…, cand apartenenta noastra vine intotdeauna de nicaieri ca si etnie, cand noi ca etnie nu avem sadit in mod clar un sambure al nostru, care mai apoi sa inradacineze prosperand in felul nostrul dorit, cand nu avem moralitate… si atatea lucruri care duc spre o normalitate a lucrurilor.

Eu astazi sper in dumneavoastra si tind sa cred ca de fapt va trezesc la o realitate conforma cu societatea in care traim.
Decizia va apartine si este aceea ce vreti de fapt mai apoi si va veti raspunde singuri atunci… unde..?… si cum…?
Sa fiti iubiti si impliniti spre fericirea mea si spre nefericirea altora…!!!

Ion David – analist socio-uman

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință