Connect with us

Asul de trefla

De ce…?

Am decis sa raspund la o intrebare care imi este aproape mai mereu pusa de catre diversi insi…
De ce…?… anume ca si etnieroma nu ne asamblam intr-o uniune ca si etnie intr-un singur nume.
Pentru ca fratiromi exista desteptiromi, care au diferite scopuri si interese spre naivitatea noastra in a nu dori sa ne emblemam sub un nume care sa ne reprezinte pe toti.
Nu cred vreodata ca astfel de inchipuiti care se auto-intituleaza regi, printese si mai stiu eu ce nume isi mai pun vor reprezenta cu adevarat aceasta etnieroma.
Aceste aberatii nu au scopul si mijlocul de a reprezenta niciodata etniaroma… si de a prospera vreodata interesulromilor.
A venit timpul sa nu mai acceptam personaje ce pot fi adaugate in desene animate… pentru o lume primitiva.
In primul rand ca acesti romi, nu stiu decat fraul de a se destinde pentru ei prin a-si adauga fel si fel de interese prin mijloace ilegale.
Nu au o pregatire care sa ii impinga catre o reformare totalitara si absoluta pentru un viitor clarificat in ceea ce priveste indentitatearomilor.
Eu chiar ma amuz atunci cand aceste personaje au aparitii tv… dar fara sa isi de-a seama ca sunt niste mascarici ce isi freaca vorba de raia de pe propiul lor continut asa zis politic.
Bai fratilor chiar si in acest moment contemporan, ne credeti pe noi majoritatearomilor naivi si analfabeti in tot ceea ce va asemanati voi ca vezi Doamne, reprezentati airomilor…
Eu chiar nu am vazut concret de dupa revolutia din 89 nici o actiune benefica mijlocita de voi sau vreo argumentatie care sa idealizeze o intemeiere justa pentru noiromii.
Eu nu spun fratiromi sa nu fiti de acord sau atasati de asa zisi reprezentati airomilor… dar eu unul nu pot sa fiu in veci de acord cu aceste marioneterome.
Dumneavoastra alegeti cu cine vreti sa fiti si tot dumneavoastra aveti dreptul de a cerceta cine si cum cu adevarat s-a zbatut in fel si chip pentru natiunea noastraroma… macar cat de cat.
Dar fiti convinsi ca cu astfel de papusari, noi nu avansam eternic spre o forta care sa ne indentifice si care sa legifereze absolut natiunea noastraroma.
Suntromi care nu au nici dupa ce sa bea o gura de apa, suntromi care nu au un acoperis deasupra capului lor, sunt familii deromi care au fii si fiice cu probleme ce tin de handicapuri fara de vina nimanui, sunt familii deromi care au copii ce nu beneficiaza de o educatie sau scolarizare conforma cu societatea, suntromi care nu au acte si certificate de nastere prin natura lor socio-umana, sunt batraniromi care le plange si cerul de mila, pentru viata obositoare pe care o duc de azi pe maine, sunt mii de familii deromi care nu beneficiaza de ceea ce alte etnii se bucura de privelegiul lor in societate… si atatea alte lucruri…
Intrebarea este… care dintre atatia auto-intitulati sau de ei insisi proclamati cu fel si fel de titluri aberante… au luptat pentru dreptul la viata si pentru libertatile depline ale cetatenilorromi…?
Daca stau bine si ma gandesc niciunul dintre acesti neispraviti, nu au avut vreodata efectul sau interesul acestei etniirome… pai si atunci fratiromi incotr-o sa ma indrept cu firea mea umanaroma…
Nu judec si nu gandesc pe nimeni de rau, dar nici nu vreau sa fiu vreodata orbit de aceste catastroferome…
Nu va spun cu cine si de ce sa alegeti… dreptul este al dumneavoastra in ceea ce alegeti… dar nici sa accept vremelnic ca acesti pacalici sa va prosteasca cu aurul de pe capul lor bolnav de interese doar ale lor personale…
Locul acestora dupa parerea mea, este in locul acelorromi fara de un acoperis sau sprijin in societatea romaneasca.
Continuare…?… pana atunci…
Sa fiti iubiti si impliniti spre fericirea mea si spre nefericirea altora…!!!
Ion David, Analist Socio-uman

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință