Connect with us

Educatie

Dacă legea educaţiei va fi adoptată în acest an, elevii vor susţine Evaluarea şi Bacalaureatul potrivit noului sistem

În cazul în care proiectul de lege privind educaţia va fi adoptat de Parlament până la sfârşitul acestui an, elevii care vor intra în clasa a V-a în anul şcolar 2023-2024 vor susţine Evaluarea naţională pe noul sistem

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat că, în cazul în care proiectul de lege privind educaţia va fi adoptat de Parlament până la sfârşitul acestui an, elevii care vor intra în clasa a V-a în anul şcolar 2023-2024 vor susţine Evaluarea naţională pe noul sistem.

„Dacă Legea Educaţiei va fi adoptată de Parlament până la finele acestui an, cei care vor intra în clasa a V-a în anul şcolar 2023-2024 vor da examenele de admitere sau evaluarea naţională pe noul sistem. Cu ei se va începe”, a spus ministrul, la o conferinţă de presă.

De asemenea, Ligia Deca a afirmat că elevii care intră în clasa a IX-a în anul şcolar 2023-2024 vor susţine Bacalaureatul în forma propusă de noua lege.

„Cei care intră în clasa a IX-a 2023-2024 vor da Bacalaureatul în forma propusă de noua lege. Asta pentru a avea timp de acomodare în sistem, pentru a avea timp de formare a cadrelor didactice, pentru a avea timp pentru a schimba programele şi curriculumul şi mai ales pentru a exista un orizont corect de aşteptare a copilului. Nu dorim să creăm panică în sistem şi poate că vom avea timp în această perioadă să şi pilotăm aceste soluţii pentru a învăţa lecţiile care trebuie învăţate”, a mai arătat ministrul Educaţiei.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință