Sanatate

Cum să scapi de răceală, remedii naturiste

Există remedii casnice pentru răceli, care sunt folosite de bunicile și străbunicile tale de ani de zile

Atunci când răcești nu trebuie să alergi imediat la farmacie pentru specificații speciale care te vor ajuta la combaterea bolii. Există remedii casnice pentru răceli, care sunt folosite de bunicile și străbunicile tale de ani de zile.

Iată câteva dintre cele mai eficiente remedii naturiste împotriva răcelii:

Ceai de ceapă. Prepararea siropului nu este complicată. Taie ceapa în cuburi mici sau felii, apoi adaugă miere sau zahăr și lasă recipientul cu amestecul într-un loc cald și întunecat pentru aproximativ o zi, astfel încât ceapa să dea drumul sucurilor. Pentru a spori efectele benefice ale ceaiului, poți adăuga usturoi la acesta, care are proprietăți antivirale și antibacteriene. Un astfel de ceai sprijină organismul în lupta împotriva infecției. În plus, acest amestec inhibă tusea persistentă, reducând secreția de mucus. De asemenea, este atribuită proprietăților expectorante și ameliorării durerii în gât. Se consumă ceai de 3-5 ori pe zi, în cantitate de 1 lingură.

 

Umidificarea corectă a aerului. Tusea se intensifică în aer uscat și cald, de aceea este important ca aerul din apartament să fie umidificat corespunzător. Există dispozitive gata făcute și disponibile pe piață pentru umidificarea aerului. Totuși, un rol similar va fi jucat de un recipient cu apă, așezat pe caloriferul pornit. Datorită acestui lucru, apa se va evapora și aerul din apartament va fi umezit.

 

Sirop de sfeclă. Siropul de sfeclă este unul dintre remediile naturiste care are proprietăți antivirale și antibacteriene. Metoda de preparare este extrem de simplă.  Alături de sfeclă, adaugă zahăr sau miere. Se fierbe legumele cu adaos de zahăr sau miere la foc mic pentru aproximativ 20 de minute, până când se eliberează sucurile, iar siropul răcit este deja gata de consum. O lingură de sirop pe zi este suficientă pentru a profita de proprietățile sale benefice.

 

Gargară cu ierburi sau sare. Gargarele sunt unele dintre cele mai eficiente remedii naturiste împotriva răcelii. Altele de acest fel poți găsi pe vegis.ro. Adaugă cimbru, colza sau salvie în apă caldă – acest amestec va ameliora durerea din gât. În mod similar, combinația de sare și apă va funcționa. Sarea are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Ambele tipuri de gargară funcționează extrem de rapid, ameliorând durerea și reducând congestia mucoasei.

 

Ceaiuri de plante. În lupta împotriva răcelii și a febrei, care însoțește – adesea – aceste afecțiuni, poți folosi ceaiuri din plante, ale căror componente sunt: socul, lămâia verde sau zmeura. Aceste infuzii stimulează intens glandele sudoripare ale corpului, ducând la scăderea temperaturii corpului și eliminarea substanțelor nocive, împreună cu transpirația. O linguriță de ierburi se toarnă în apă (aproximativ jumătate de pahar) și se bea înainte de culcare, imediat după preparare. De asemenea, infuzia de mentă sau cimbru are proprietăți antibacteriene și expectorante. În plus, acestea ajută și la scăderea febrei.

 

Tinctură de chihlimbar. Pentru a crea o tinctură de chihlimbar, este suficient să torni bucăți mici de chihlimbar în spirt și să aștepți câteva zile. Poți freca tinctura pe picioare, sâni sau spate.

 

Așadar, merită să folosești aceste remedii naturiste împotriva răcelii, datorită faptului că sunt complet naturale. Cu toate acestea, dacă utilizarea lor nu aduce rezultate, trebuie să consulți un medic sau un farmacist.

Lasă un răspunsAnulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință

Exit mobile version