Connect with us

Sanatate

Cum să ai grijă de pielea noului-născut

Să fii proaspăt părinte poate fi cu adevărat o experiență provocatoare! Deși este o perioadă frumoasă, de care trebuie să te bucuri, este și momentul în care trebuie să te adaptezi la noua viață cu copil. Un bebeluș necesită o atenție sporită și o îngrijire corespunzătoare, mai ales în cazul pielii! Dacă vrei și tu să descoperi câteva sfaturi pe care să le pui în aplicare când vine vorba de îngrijirea sugarului tău, atunci citește acest articol în continuare!

Cele 5 sfaturi esenţiale:

  1. Alege produse cu ingrediente naturale

Atunci când vrei să cumperi produse de îngrijire pentru nou-născutul tău, trebuie să faci cele mai bune alegeri. Un prim sfat esențial este să achiziționezi produse cu ingrediente naturale, care sunt blânde cu pielea celui mic. Fie că vrei să cumperi o cremă hidratantă, fie că vrei un gel de duș, asigură-te că citești lista de ingrediente înainte. Exclude toate produsele care conțin parfum sau alte tipuri de substanțe chimice care sunt dure cu pielea!

 

  1. Fă-i baie zilnic

Băile zilnice sunt importante pentru a îi menține pielea îngrijită și sănătoasă bebelușului tău! Atunci când începi întregul proces de spălare, asigură-te că apa nu este prea fierbinte și nici prea multă. O temperatură potrivită este cea de 37°C și o poți verifica cu un termometru, dacă ai la îndemână. 

 

De asemenea, încearcă să nu îi faci băi extrem de lungi, între 10 și 15 minute este de ajuns! Iar pentru ca bebelușului tău să nu îi fie frig, poți să îl învelești pe burtică și picioare cu un prosop umed!

 

  1. Optează pentru scutece calitative

Scutecele alese în mod corect fac cu adevărat diferența! Dacă mergi pe cele mai ieftine variante de pe piață, există o mare posibilitate ca al tău copil să facă iritații și să nu se simtă confortabil. 

 

  1. Protejează-i pielea de soare

Pielea unui bebeluș nu se compară cu pielea unui adult. Un sugar are pielea fragilă și predispusă la numeroase probleme! Așadar, ai în vedere protejarea micuțului tău de soare. Cel mai bine este să ai achiziționată o cremă cu protecție solară, pe care să o folosești de fiecare dată când ieși cu acesta afară.  Alege o cremă care să aibă SPF de cel puțin 30!

 

  1. Achiziționează haine din bumbac

Hainele sunt și ele foarte importante! Cel mai bine ar fi să eviți hainele realizate din materiale sintetice și să optezi pentru cele care sunt realizate din fibre naturale, precum bumbacul. Acest material este moale, respirabil, confortabil și delicat pe pielea celor mici!

 

 

În concluzie, având aceste 5 sfaturi în vedere, vei putea fi cu adevărat pregătit pentru o îngrijire corespunzătoare a pielii copilului tău!

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință