Connect with us

Social

Creştere cu 13% a ofertei de locuri de muncă, în ultima lună

Companiile din România au pus la dispoziţie, în ultima lună, 38.000 de locuri de muncă, în creştere cu 13% faţă de perioada anterioară

Companiile din România au pus la dispoziţie, în ultima lună, 38.000 de locuri de muncă, în creştere cu 13% faţă de perioada anterioară, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare online.

Astfel, în intervalul 24 februarie – 23 martie 2022, din totalul posturilor disponibile, 94% au fost full-time, iar joburile create exclusiv pentru ucraineni erau într-o continuă creştere, în ultima lună, zona de voluntariat fiind în creştere cu aproape 400%, raportat la perioada de referinţă. Peste 1.300 de asemenea oportunităţi au fost publicate pe platformă în ultimele patru săptămâni.

Conform datelor eJobs, domeniile unde s-a resimţit cel mai acut nevoia de forţă de muncă sunt: Retail, Prestări Servicii, Transport/Logistică, Call Center/BPO şi IT&C. Oferta cumulată de aceste locuri de muncă din aceste sectoare este de aproape 53% din numărul totalul raportat.

O altă creştere importantă (+79%) a fost consemnată în dreptul joburilor part-time vs perioada dinaintea declanşării războiului, respectiv cu 63% faţă de acelaşi interval din 2021. Tot ca o premieră generată de context, limba ucraineană a devenit criteriu de angajare pentru o parte din angajatori în ultima lună, în condiţiile în care, anterior, nu era prezentă printre limbile străine din anunţurile de recrutare.

În privinţa repartizării locurilor de muncă pe regiuni, Bucureşti rămâne în continuare primul la capitolul ofertă, cu peste 15.900 de joburi noi postate în ultimele patru săptămâni.

Pentru a doua lună consecutiv, următoarele trei oraşe de provincie clasate – Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi – nu au mai depăşit, împreună, oferta de posturi libere din Capitală, iar fiecare dintre acestea a avut disponibile, în ultima lună, peste 4.000 de noi locuri de muncă.

Totodată, oferta de joburi în străinătate s-a diminuat de la 9,5% la 8%, în intervalul analizat, însă interesul românilor a crescut uşor, ajungând la 1,8% din total, în perioada 24 februarie – 23 martie, de la 1,6% cât se înregistrase în luna precedentă.

Germania, Olanda, Franţa, Grecia şi Belgia sunt ţările care au atras cel mai mare număr de aplicări în ultima lună.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință