Connect with us

Educatie

Covasna: Peste 2.100 de copii din clasele pregătitoare vor primi gratuit ghiozdane şi rechizite şcolare

Peste 2.100 de copii care intră anul acesta în clasele pregătitoare vor primi gratuit ghiozdane din partea Consiliului Judeţean Covasna prin programul „Primul ghiozdan”

Peste 2.100 de copii care intră anul acesta în clasele pregătitoare vor primi gratuit ghiozdane din partea Consiliului Judeţean Covasna prin programul „Primul ghiozdan”, iniţiat în anul 2013.

Acestea vor fi echipate, printre altele, cu câteva rechizite şcolare şi o cutie de sandwich, valoarea fiecărui pachet fiind de 72 de lei.

„În anul şcolar 2021-2022, Consiliul Judeţean Covasna va avea grijă de ghiozdane pentru 2.178 elevi din clasele pregătitoare, asigurându-le toate rechizitele necesare. Fiecare pachet conţine câte un ghiozdan, model diferit pentru fete şi băieţi, prevăzut cu etichetă pentru nume, creioane grafit şi creioane colorate, un penar, o cutie pentru sandwich şi recipient pentru apă”, precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean, într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Preşedintele Consiliului, Tamas Sandor, a menţionat că, în ultimii 9 ani, peste 17.000 de elevi din judeţul Covasna au primit gratuit ghiozdane cu rechizite prin acest program, iar pentru achiziţionarea pachetelor, care vor fi distribuite la începutul acestui an şcolar, au fost alocaţi 160.000 de lei din bugetul instituţiei.

„De fiecare dată întocmim pachetul pentru elevii din clasele pregătitoare pornind de la experienţa anilor precedenţi, urmărind în acelaşi timp nevoile familiilor şi ale cadrelor didactice. Anul acesta am introdus schimbări, copiii vor primi recipiente pentru apă în locul caietelor pentru mesaje. Suntem convinşi că pachetul va încânta elevii care se pregătesc să descifreze taina învăţăturii. Lansat de Consiliul Judeţean în anul 2013, de acest program de sprijin familial au beneficiat, în ultimii nouă ani, peste 17.000 de elevi din judeţul Covasna. Anul acesta, pentru elevii covăsneni din clasele pregătitoare s-au alocat 160 mii de lei. Valoarea unui pachet este de 72 lei”, a precizat Tamas Sandor.

Potrivit acestuia, programul „Primul ghiozdan” reprezintă un ajutor substanţial pentru multe familii, mai ales pentru cele cu mulţi copii, iar până acum a fost foarte bine primit de către beneficiari.

Continue Reading
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Tendință